BUNDEFJORDEN SEILFORENING: Jolleseiler Diane Ninauve-Jutulstad

PÅ VANNET: Diane i action.
PÅ VANNET: Diane i action.
NORDISK SØLV: Det var en av de beste dagene jeg noen gang har hatt, da jeg sto på pallen og fikk sølvmedaljen rundt nakken, synes Diane.
NORDISK SØLV: Det var en av de beste dagene jeg noen gang har hatt, da jeg sto på pallen og fikk sølvmedaljen rundt nakken, synes Diane.

En kommende stjerne

Diane Ninauve-Jutulstad har seilt Optimistjolle i fem år og er ganske sikker på at hun kommer til å satse videre på seiling når hun vokser ut av Optimisten.

Publisert Sist oppdatert

Diane begynte å seile da hun var ni år. Hun bor like ved Bundefjorden Seilforening.

– Hvor lenge har du seilt?

– Jeg har seilt i fem år, så jeg begynte å seile da jeg var ni år. Både søsteren min og broren min har seilt Optimist, og jeg tror det er en av grunnene til at jeg startet å seile. Den andre grunnen er kanskje at jeg bor bare 300 meter unna, sier Diane.

– Hvor mye trener du og hvordan er miljøet i foreningen?

– Jeg trener tre ganger i uken, og så er det trening eller konkurranser i helgene. Noen helger har jeg fri. Nå om vinteren er det for kaldt og for mørkt til å seile på ettermiddagene, og da seiler vi bare i helgene. Bundefjorden Seilforening er en veldig liten klubb, men vi har hatt veldig mange gode seilere. Vi har alltid hatt et veldig godt miljø selv om vi er ganske få. Vi har pleid å ha avslutningsfester, nisseseilaser med julegrøt, treningssamlinger og øyseilaser, forteller Diane.

– Årets prestasjon for deg er 2. plass i nordisk mesterskap. Hva gjorde at det gikk så bra?

– Jeg konkurrerte mot Norge, Sverige, Danmark, Finland, Estland og Latvia. Det er den beste prestasjonen jeg har gjort i seiling. Nordisk var i Estland, og det var 80 seilere i jenteklassen og 101 i gutte­klassen. Vi hadde tre dager med regatta og én dag med lagseiling, der vi tok 4. plass, sier Diane.

– Den første dagen var jeg litt nervøs, for jeg hadde så lyst til å gjøre det bra. Jeg fikk tips og tilbakemeldinger fra treneren min, Kristoffer Rosmo. Jeg så etter hvor det var mest vind, strøm og vindskift. Jeg slo på skiftene og seilte litt risikabelt, men det var det som fikk meg til å komme høyt opp. Etter to dager ledet jeg, men da den siste dagen kom, fikk jeg et black flag for tjuvstart, så da havnet jeg på 2. plass i stedet. Selv om jeg ikke vant, var det helt utrolig at jeg kom på 2. plass, smiler Diane.

– Har du planer for fremtiden?

– Jeg har lyst til å satse videre, og etter hvert skal jeg gå over til 29er, som er en tomannsbåt, sammen med en som heter Cornelia. Deretter vil jeg gå over til en enda litt større tomannsbåt og kanskje virkelig satse, tror Diane.

Vi ønsker henne lykke til i fortsettelsen.