Bygehelvete i Stillehavet

Bouwe Bekkings Telefonica Blue har karret seg opp på 2. plass i det som best kan karakteriseres som et bygehelvete på Volvo Ocean Race´s 5. etappe

Publisert

Det største utfordringen for de fem båtene som nå er på vei sydover i Stillehavet, er å komme helskinnet ut av de mange lokale bygene i området. Og da mener vi ikke bare i fysisk forstand, men også uten å ha blødd for mye i forhold til konkurrentene.

En som nå har grunn til å smile i sjegget er nederlandske Bouwe Bekking, skipper på den spanske båten Telefonica Blue, som etter å gått på grunn i Qingdao rett før start og tapt mange timer på å måtte ta båten på land for reparasjon, nå har seilt seg opp til 2. plass i feltet, med samme avstand til ledende Ericsson 4 som Ericsson 3. Det begynner å minne om etappe 3 da E3 og 4, Puma og Telefonica Blue var involvert i et tett oppgjør dert også bygene spilte en viss rolle og som Bekking og mannskapet kom best ut av.

- Dette er som å seile i et minefelt, sier Guy Salter på E4 som stadig holder førsteplassen i feltet. - Det er ofte ikke mulig å unngå skyene, og man må akseptere at bare få mil unna kan en konkurrent ha store fordeler du selv går glipp av. Ericsson 4 har periodevis ligget i total vindstille, for øyeblikket etter å bli overfalt av en vindbyge som har gjørt det nødvendig å endre kursen i forhold til det som var planlagt.

Med bygene har det blitt store endringer i forholdet mellom båtene. Telefonica Blue har seilt seg opp mer enn 100 nm i løpet av to døgn og er nå oppe i tetsjiktet i hard fight med E3 og Puma om 2. plass. Puma og E3 har fulgt hverandre som skygger i flere døgn og Pumas skipper Ken Read måtte etter å ha opparbeidet en liten, men velfortjent ledelse se at forspranget ble spist opp på et blunk da E3 fikk fordelen av en lokal byge. - Vi datt ned i 11 knop. De kom som en rakett i 20, forteller en frustrert Pumaskipper.

Siste posisjoner kl 0800 idag

1. Ericsson 4 (SWE), Torben Grael/BRA, 8,662 nm Distance to Finish

2. Telefonica Blue (ESP), Bouwe Bekking/NED 22 nm DTL

3. Ericsson 3 (SWE), Magnus Olsson/SWE, 22

4. PUMA (USA), Ken Read/USA, 23 nm DTL

5. Green Dragon (IRL/CHN), Ian Walker/GBR, 86 nm DTL

Hør Pumas Sydney Gavignet her

Powered by Labrador CMS