Transpac 2017

I TETEN: Den norske båten «Cubaneren» kniver helt i teten i den amerikanske regattaen Transpac.

Blir det ledelse i bursdagspresang?

13. juli har Karl Otto Book bursdag. Da kan bursdagspresangen bli at han leder den store amerikanske regattaen Transpac.

Publisert Sist oppdatert

Karl Otto Book og mannskapet hans, kona Maren Magda, Thomas Kjennerud og Eirik Rosenberg har for øyeblikket ca. 730 nautiske mil igjen av den lange og klassiske havseilasen Transpac mellom Los Angeles og Hawaii. De ligger på 2. plass i sin klasse snaue to og en halv time bak en amerikansk konkurrent.

Den norske båten, «Cubaneren», som er en Wasa 55, har imidlertid en sydligere posisjon enn «Azure», som konkurrenten heter, og skjer det endringer i vinden vil det enten gå i «Cubaneren» eller «Azure»s favør, og går det de norske seilernes vei, vil de kunne lede torsdag 13. juli – på dagen da skipperen fyller år.

I så fall er det antagelig en grunn til å feire om bord?

Følg trackingen

Klassikere i kamp

Snaue to timer bak seg – alt på korrigerte tider – har de en annen amerikansk konkurrent, «Sequia», og de tre nevnte båtene er i en klasse for seg; fjerde båt er et godt stykke bak. Begge de to amerikanske båtene er av den klassiske amerikanske båttypen Cal 40 og er bygd på 1960-tallet.

«Cubaneren» er bygd i 1982 og må sies å være et eksemplar av den klassiske, skandinaviske skjærgårdskrysser-kategorien.

CAL 40: De norske seilernes hardeste konkurrent er amerikanske «Azure» som er av typen Cal 40.