Camilla passert Drøbak

Trimaranen «Camilla» har passert Drøbak. «Fram XV» seiler vest  for Oscarsborg og bak i feltet har de første båtene begynt  bryte løpet

Publisert

Utsiktene til en natt i vindstilla og usikkerhet om morgendagen gjør at flere nå har valgt å bryte løpet.

Båtene ligger som et teppe over vannet fra Gåsøya til Slemmestad der de som har rundet er spredt i en herlig uorden med store og små båter om hverandre. Det er vanskelig å registrere rundingstider og tilfeldighetene rår med hensyn hvem som leder i de forskjellige klassene.

«Camilla» er forbi Drøbak og av enskrogsbåtene snegler ledende «Fram XV» seg på vestsiden av Kaholmen på vei sydover, men sønnavinden som tidligere i ettermiddag har gitt fin seilas ved Færder er i ferd med å dø ut. Dermed må seilerne nå basere seg på nordavind i natt, men den blir heller ikke mye å skryte av, maks. 3 m/sek. Formiddagen imorgen byr i følge meteorologen på Blindern på vinstille før solgangseffekten slår gjennom på ettermiddagen. Da kan det bli inntil 5 m/sek over hele fjorden også innenfor Drøbak.

Årets Færderseilas tegner defor til å bli en utholdenhetsprøve av de skjeldne. Vi håper at de som velger å bryte setter kursen mot Horten og arrangementene der imorgen.

Ericsson

En Seilas-leser, Erik Helgesen, følger med på Færdern i Drøbak. Han forteller at Ericsson nå har passert Nordre Håøya, nesten to timer etter Camilla. Ifølge Helgesen er det helt vindstille i Drøbaksund, og strømmen setter innover. - Det passerer en del båter her, men det er båter som har brutt seilasen, sier Helgesen til Seilas.

Ericsson og et utvalg andre båter kan du følge med på vår trackingtjeneste her.

Seilas.no gir bringer fortløpende nyheter fra Færderseilasen fra start til mål. Følg med på plasseringer, vindskift og annet som skjer under seilasen.

Powered by Labrador CMS