CHRISTIANSSANDS SEILFORENING

MELGES 24: I juni arrangerer Christianssands Seilforening nordisk mesterskap i Melges 24.
KLUBBHUSET: Mye er på plass, men det er behov for dugnadstimer på Kjeltringen også i år.

Hva har vi på blokka i år?

Når dette leses, er vi godt i gang med det nye året.

Publisert Sist oppdatert

2018 vil bli preget av stor aktivitet i klubben:

Årsmøte

7. mars blir det årsmøte i lokalene til seilforeningen. Her vil vi gjennomgå status i seilforeningen.

Vi merker ingen alderdomstegn til tross for at foreningen runder 137 år i år.

Møte med kommunen

Rett før jul hadde vi møte med varaordføreren og idrettsansvarlig i kommunen, der vi presenterte både ønsker og vyer for seilforeningen.

Det ble meget godt mottatt, og vi ser mulighet for aksept for litt mer armslag når det gjelder utvidelse av oppstillingsplass for joller og installasjon av en kran til bruk for større båter.

NOM i Melges 24

Årets store begivenhet blir å arrangere nordisk mesterskap og NM for Melges 24 fra 8.–10. juni med oppmøte 7. juni. Vi jobber med forberedelser til arrangementet.

Morsomt er det at byen kan stille med flere nye lag i mesterskapet. Det er veldig kjekt. Men vi vil ha behov for hjelp under arrangementet, så vi håper noen melder seg til det.

Vi ser frem til å holde et slikt arrangement her i byen, og håper at vi får se mange seilbåter på fjorden.

Klubbhuset

Også i år må vi utføre dugnadstimer for å ferdigstille bygget på Kjeltringholmen. Først og fremst må vi ferdigstille tilkobling til permanent strøm. Alle avtaler og kostnader knyttet til det er betalt, og det gjenstår bare å grave en grøft for kabelen og få den installert.

Det er fremdeles noe listing som gjenstår. Og utebord med tilhørende benker hadde vært fint.

Neste store prosjekt vil være å få garderobe med toaletter og avløp knyttet til et renseanlegg. Her har vi tett samarbeid med Arbeidernes Båtforening, som er nabo, og som også har behov for renseanlegg.

Jolleseilerne

Vi har jobbet mye med å få lagt trenerkabalen for jolleseilerne. I skrivende stund ser det lysere ut ved at en av de tidligere seilerne er interessert å bidra som trener, og vi vil sende personer på trenerkurs.

Vi har ellers besluttet å legge begynnerkurs til sensommeren. Det skyldes at aktiviteten med regattaer for jolleseilerne er stor denne våren.

Noe som ble veldig populært på tampen av fjoråret, var «Nisse»-regatta. Det var stor deltagelse begge lørdagene før jul. Etter regattaene var det premieutdeling og grøtservering.

Race Weekend

Vi går inn for å arrangere Christianssands Seilforening Race Weekend den siste helgen i august. For jolleseilerne regner vi med at den inngår i Sørlandscupen for unge seilere i joller.

Vi ønsker også å arrangere en seilas for familieseilere, Oksøseilasen, under Race Weekend, fortrinnsvis på søndagen. Så dere med turbåter, sett av den siste helgen i august. Vi vil forsøke å holde dette arrangementet sammen med Vågsbygd Seilforening.

Vi ønsker våre medlemmer en god 2018-sesong.

Se Christianssands Seilforenings foreningssider i SEILmagasinet her.