HELT: Cole Brauer imponerer alle, og er nå trygt rundt Kapp Horn.

Cole Brauer rundt Kapp Horn

Av de 13 Global Solo Challenge-deltagerne som fremdeles seiler, så er to seilt inn i det sørlige Atlanterhav.

Publisert

Det er Philippe Delamare som leder soloregattaen rundt jorda med gunderstart. Franske Delamare seilere en Actual 46 og startet som tredje båt. Delamare startet 30. september. Han overtok ledelsen da Dafydd Hughes, som startet først, ga seg i desember. Dafydd Hughes hadde problemer med autopiloten, og gikk til havn på Tasmania, Australia. Hughes startet 26. august.

Mange Class 40

Feltet i Global Solo Challenge har en spredning på over 10 000 nautiske mil.

Det deltar mange eldre Class 40, og disse startet i slutten av oktober, og ble en uoffisiell klasse innen regattaen. Amerikanske Cole Brauer var en av disse. Og hun har seilt best. Hun har nå hele 18 døgns forsprang på neste Class 40. Brauer har imponert hele veien.

LEDER: Philippe Delamare har seilt et nærmest feilfritt race, og er ventet først i mål.
REDDET: Ari Känsäkoski fikk overført diesel i Det Indiske Hav, og kom seg trygt til Durban i Sør Afrika uten mast.

Snart i mål

Det har vært mange tekniske stopp for flere av deltagerne, men bare to som har gitt seg. Det er Dafydd Hughes og finske Ari Känsäkoski som brakk masten på sin Class 40 i Det Indiske hav.

Det er første båt i mål som vinner. Philippe Delamare er estimert som vinner, og er beregnet i mål i slutten av februar. Cole Brauer er beregnet å krysse målstreken som nummer to, åtte dager senere.