ROLEX FASTNET RACE

OM BOD I «HYDRA»: Mike Golding er med som mannskap om bord i Henrik Bergesens Class 40.
OM BOD I «HYDRA»: Mike Golding er med som mannskap om bord i Henrik Bergesens Class 40.

Seiler med soloseiler-legende

Henrik Bergesen har med seg Mike Golding om bord i «Hydra» i Rolex Fastnet Race.

Publisert Sist oppdatert

I motsetning til i de fleste Class 40-regattaer, seiler majoriteten av Class 40-ene med fullt mannskap i Rolex Fastnet Race, som pågår nå. Det gjør også den norske båten «Hydra», og Henrik Bergesen fra KNS som debuterer som shorthanded-seiler i år, har blant annet med seg den britiske seiler-legenden Mike Golding.

Mike Golding (57) var den første i verden til å seile jorden rundt alene begge veier, han har vunnet BT Global Challenge, blitt verdensmester i iMOCA 60, deltatt i Vendee Globe flere ganger og i en rekke andre store seilaser. Han er en av dem britene snakker om med store bokstaver når det dreier seg om globale shorthanded-seilere gjennom tidene.

LES MER OM MIKE GOLDING: Nummer en: Lidenskap

Henrik Bergensen har også med seg to andre svært erfarne shorthanded-seilere; Tristan Kinloch og Paul Peggs.

«Hydra« nærmer seg nå Land’s End på Englands sydvestre hjørne, etter en natt med frisk unnavindsseilas. De har falt ned en plass i løpet av natten; fra femte til sjetteplass, men avstanden fremover er overkommelig til å kunne endre på dette, ikke minst med tanke på tidevannsstrømmene langs kysten som kan gi store utslag.

Ifølge yr.no blåser det nå friskt fra nord rundt Land’s End, noe det skal fortsette med ut dagen, hvoretter vinden skal spakne og dreie vestlig.

«Dongfeng Team» vant med 59 sekunder

Duellen mellom Volvo Ocean Race-båtene viste seg å skulle bli svært jevn, og i morgentimene i dag kom «Dongfeng Team» i mål bare 59 sekunder foran «Mapfre». «Team Brunel» kom i mål drøye seks minutter etter.

Alle de syv VO 65-ene var i mål i løpet av snaue 40 minutter, noe som gir signaler om at Volvo Ocean Race denne gangen kan komme til å bli både jevnt og spennende.

Norske båter i midten

«Promineo Racing» fra Stavanger med Leif Arild Aasheim og Hans Martin Veding om bord har falt ned til 29. plass i doublehanded-klassen i løpet av natten.

Samme plass, 29., innehar også Asker-båten «Fritt Fram!» med Audun Gjøstein som skipper i IRC klasse 2, men de har seilt seg kraftig opp og har avansert fra 47. plass i nattens mulm og mørke. De valgte en nordligere rute enn de fleste konkurrentene, og dette har gitt uttelling.

For øyeblikket er «Fritt Fram!» i ferd med å runde Fastnet Rock.

Det deltar ytterligere en norsk seiler i Rolex Fastnet Race – Anders Gjesdal fra Stavanger seiler om bord på «CV3«, som er en Clipper 68.