Swan Cup Scarlino

Ringstad briljerer i Kiellands fravær

22 år gamle Alexander Ringstad har tatt roret i Morten Kiellands sykefravær.

Publisert Sist oppdatert

Den lovende sandefjordsseileren Alexander Ringstad måtte ta roret da eieren Morten Kielland kastet inn håndkledet på grunn av sykdom da ClubSwan50-klassen møttes i sesongens andre regatta i italienske Scarlino som startet i går.

Seilingen her har gått over all forventning da Ringstad, som er inne i sin tredje sesong som mannskap på Kiellands «Mathilde», steppet opp til karrierens til nå kanskje største utfordring.

Ringstad er Europamester i Moth U23-klassen og har erfaring fra 8-meter i tillegg til seilingen i ClubSwan50.

Han er en av to norske mannskaper om bord på «Mathilde» der den andre er navigatøren Silje With. Taktiker er Iker Martinez, tidligere OL-mester i 49er og flerfoldig skipper i Volvo Ocean Race.

«Mathilde»
«Mathilde»

«Mathilde» har plasseringene 7, 4, 1, 3 og 2. Med det ligger båten på 2. plass, to poeng bak Leonardo Ferragamos «Cuordleone» som har Ken Read som taktiker.

– Det beste er jo når Morten kan styre og laget fungerer på sine faste plasser, sier Alexander til SEILmagasinet.

– For å få kabalen til å gå opp når jeg styrer må en av de andre erstatte meg i pit, og så må en erstatte ham igjen, foruten at vi må få en ny person om bord. Det er selvsagt ikke optimalt når vi er så avhengig av at alt skal fungere perfekt i båten, sier han. 

Bror With seiler i denne regattaen på «Earlybird» som til nå ligger på 3. plass. Og hjemme ligger Kong Harald og Petter Muren i hardtrening. Watch out.