28 FOT: ClubSwan 28 vil kunne bli beskrevet som en diger jolle.

Krympet ClubSwan

Når du trodde at alt ble større, går Nautor Swan motsatt vei og utvikler verftets minste modell noen sinne, en racer på 28 fot.

Publisert

Det finske verftet har suksess med sine hi-tech regattabåter under navnet ClubSwan. For ett år siden lanserte de planene for en ny 43-foter, mindre ekstrem enn sine søsken. Nå utvides programmet med enda en nyhet, ClubSwan 28. 

Merkevarebygging

Nautor Swan ønsker å treffe seilerne, og bygge merkevare på lang sikt. De som kjøper deres modeller i dag er dem som var unge på 70-tallet hvor Swan 65 vant Whitbread Round The World Race, og Swan 44 og 48 var noe av det tøffeste du kunne møte på fjorden. 

Vi er heldige med å se ClubSwan 50 «Proxflyer» og ClubSwan 45 «Zorro» i våre største regattaer.

Nye ClubSwan 43 skal være en båt som skal kunne hevde seg i lokale regattaer, og i større regattaer som Fastnet Race osv.

ClubSwan 28 vil helt klart appellere til de unge, og vil også være en plattform hvor seilere kan ta del i den regattaverden som Nautor Swan skaper. 

RIGG: Juan K liker riggen til Star, og blir nok trimmevennelig. Masten er plassert svært langt bak. Det gir et digert fortriangel. Asymmetrisk spinnaker på det lange baugsprydet vil bli diger.
ENKEL: Rorkult og bare to vinsjer. Løygangen går over hele cockpitens bredde, helt bak.

Entype

Nautor Swan har bare annonsert at de utvikler en ny 28-foter, og publisert noen tegninger på Facebook. Detaljer er ikke kjent. Båten er designet av Juan K, slik alle de andre nyere ClubSwan er. Boten skal seile neste sommer, og det blir en mannskapsbegrensning på fem personer. Det vil ikke være noen vektgrensen klassen. 

Båten skal være enkel, samt solid. Utformingen av rekke og cockpit tyder på at mannskapet skal sitte i cockpiten med beina inn i båten.