FRA ARKIVET: Columbie 66

FRA ARKIVET: Columbie 66 ble testet i Praktisk Båtliv nummer 1 2000.
FRA ARKIVET: Columbie 66 ble testet i Praktisk Båtliv nummer 1 2000.

En stor, liten seiler

Norskproduserte Columbie 66 var en liten genistrek da den ble presentert første gang i Oslo for 22 år siden. Båten er synkefri, kondensfri, seiler godt og har fantastisk med plass om bord.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er hentet fra Praktisk Båtliv, nummer 1 2000. Praktisk Båtliv er i dag en del av Båtmagasinet som gis ut av samme forlag som SEILmagasinet. Arkivet inneholder noe om seilbåter også, som denne omtalen viser, skrevet av Stein Viken. Saken vil nå også bli liggende i SEILmagasinets arkiv. Columbie 66 har en interessant historie, og er en aktuell båt på bruktmarkedet også idag.

De første Columbiene ble bygget i 26 mm sandwich i både skrog og dekk. Senere sløyfet man det 20 mm tykke kjernematerialet i dekket uten at dette gikk ut over båtens kondensfrie egenskaper. Alle Columbie 66-båtene ble levert som halv-fabrikata, og mange fingernemme eiere foretok derfor alt innredningsarbeidet selv, med (vanligvis) godt resultat. Men det fantes også en del "tommeltottamatører" som aldri helt fikk taket på innredningskunsten og som senere har måttet godta lav pris ved salg.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER