Coville gjør nytt forsøk

Thomas Coville og maxitrimaranen «Sodebo» var et drøyt døgn etter Francis Joyons solorekord jorden rundt forrige gang han forsøkte seg. Nå gjør han et nytt forsøk i en forbedret båt.

Publisert

Thomas Coville er nå i stand by posisjon og planlegger å starte fra fyret ved Ushant idag eller imorgen for å forsøke å slå Francis Joyons solorekord som han satte med den 97 fot store trimaranen «IDEC» for to år siden. Rekorden lyder på 57 døgn, 13 timer, 34 minutter og 6 sekunder. «Sodebo» er 105 fot og båter er siden rekordsforsøket for to år siden bygget om med nye senkesverd. Disse er bøyd og skal gi en hydrofoileffekt slik at også le skrog får et betydelig løft. Det kan bety viktige knop for Coville som vær uhyre nær rekroden for to år siden, em ugunstig vær tidlig i løpet ødela. «Sodebo» var fem prosent raskere enn «IDEC» i fart, men måtte seile en lengre distanse for å få henge på lavtrykkene.

Januar er ikke et optimalt tidspunkt for å starte et rekordforsøk. Vanligvis forsøker folkene å komme seg avgårde i november eller desember, men Route du Rhum regattaen har tatt både tid og energi fra seilerne.

Får følge av Banque Populaire

Thomas får følge av Pascal Bidégorry og 13 seilere som med en annen maxitrimaran, «Banque Populaire» skal gjøre et rekordforsøk på Jules Verne trofeet.  Jérémie Beyou skal navugere båten, mens  Marcel van Triest er prosjektets landbaserte meteorolog.. Rekorden til «Groupama 3» er på 48 døgn, 7 timer, 44 minutter og 52 sekunder, satt av Franck Cammas og hans team og er satt  i 2010.

Powered by Labrador CMS