Coville optimistisk til tross for tidstap

Etter ti dagers seilas har Thomas Coville tapt hele forspranget og mer til i forhold til jorden rundt rekorden, men franskmannen er stadig optimist, og med god grunn. Se video.

Publisert

Det har vært ustabil vind for Thomas Coville og hans 105 fots maxitriamaran «Sodebo» og en halv dags forsprang har blitt til mer enn 200 nautiske mil bak Francis Joyons solorekord. Men Coville er optimistisk: - Når jeg sammenligner farten under like forhold er vi raskere enten det blåser mye eller lite, sier han. - Men Francis Joyon hadde maksimal uttelling på det første strekket fra Brest til Good Hope. På denne distansen hadde han optimale forhold og tiden hans her er nesten uslåelig. «Idec» lå her til og med foran «Groupama 3» med ti seilere ombord. 

Francis Joyon klarte å krysse Atlantehavet diagonalt, mens Coville har måttet seile omveien langs Brasilkysten for å styre klar av høtrykket ved St. Helena. Differansen i Joyons favør vil komme til å vokse helt til også Coville kan sette kursen mot Kapp det Gode Håp.

Hans værteam håper nå at han kan finne en åpning de nærmeste par dagene slik at han kan komme seg sør for høytrykket, men likevel nord for samlingen av isfjellene som satelittbilder har vist beveger seg i Sydatlanteren.

7. februar, (23:00 UTC) lå «Sodebo» 221.7 nm bak rekorden, farten de siste 24 timene var 22.6 knots med 543.4 nm utseilt distanse.

Distanse igjen å seile var 20,090 nm.

Tracking

Team website

Se video her

Powered by Labrador CMS