Coville taper terreng

Tiden er i ferd med å renne ut for Thomas Coville som nærmer seg slutten på rekordforsøk.

Publisert

I dette øyeblikk har Thomas Coville i den vel 100 fot store trimaranen «Sodebo» 3.412 nautiske mil igjen å seile før rekordforsøket på den klassiske jorden rundt rekorden solo non stop er gjennomført. For å slå rekorden må han være inne og passere en imaginær mållinjen utenfor Ushant tidlig på natten 28. mars. Det vil si at han herfra og inn må holde en snittfart tett oppunder 18 knop.     

I øyeblikket holder «Sodebo» 11.5 knop og Coville ligger 458 nm bak rekorden til Francis Joyon, satt i 2008. Da seilte han jorden rundt på 57 døgn og 13 timer, med en snitthastighet på 15.84 knop.

Coville hadde så sent som tidigere i denne uken en ledelse på Joyon, men laber vind langs Brasilkysten har vært sjebnesvanger for utviklingen i kappløpet. På siste videoklipp fra båten var Coville sliten og demoralisert etter at kollisjonsbaugen ble skadet i et sammenstøt med hval. Det kan være fartshemmende, og i tillegg forstår vi at franskmannen også har hatt storseilstrøbbel.

Dette er den andre gengen Thomas Coville forsøker seg på jorden rundt rekorden i soloseilas. Forrige gang var han nær  ved å lykkes i å slå Joyons rekord da han etter å ha ligget vel 1000 nm bak ved passering Kapp Horn, nesten greide å seile inn hele forspranget på veien nordover gjennom Atlanterhavet.

Denne gangen fikk han en tøff start med lite gunstige forhold i Atlanterhavet på vei sydover og på det meste lå han 1300 nm bak rekorden. «Sodebo» skal være raskere enn Joyons «IDEC», men i et slikt rekordforsøk er man prisgitt gunstige vindforhold og en porsjon flaks. Det ser det ut som om Coville ikke har denne gangen heller.        

Se video her              

Du kan også lese om Thomas Coville, trimaranen «Sodebo» og rekordforsøket i Sailas nr. 3 som nå er ute.

Powered by Labrador CMS