USA: Lyman-Morse LM46 ble kåret til den beste amerikanske seilbåten.

Årets Båt i USA

Amerikanske Cruising World deler også ut priser. Hallberg-Rassy 400 ble valgt som USAs beste importerte båt.

Publisert

Det deles ut mange priser under 2023 Boat of the Year Awards, men den gjeveste er den beste amerikanske båten, og den beste importerte båten.

I tillegg er det en pris for beste mellomstore turseiler, beste store turseiler, beste «performance cruiser» og beste flerskrogsbåt. Juryen har også gitt First 36 er spesialpris.

Interessant amerikaner

Lyman-Morse LM46 ble den beste amerikanske båten, en rask og elegant seilbåt bygget i tre. 46-foteren er bare 4,1 meter bred, og kan beskrives som lang og slank sett opp mot andre nye båter. Lyman-Morse LM46 har en diger forpigg, og en enorm byssa, men egentlig bare en lugar. Den har en stikkøye bak kartbordet og en sjøkøye i salongen, slik som var vanlig på 70-tallet.

Riggen er moderne, med digert fathead storseil, og med flere løse forstag. Masten har ingen akterstag, men sjekkstag for kutterseilet.

Innredning Lyman-Morse LM46 .
IMPORT: Beste importerte båt ble Hallber-Rassy 400.

Les mer her.

Beste importerte seilbåt

Det er båter fra Europa som dominerer markedet i USA også, og derfor er det gjevt for Hallberg-Rassy å få pris for den beste importerte seilbåt. Den går til 400, 40-foteren med cockpiten akter. Hallberg-Rassy får skryt for måten de har klart å modernisere sine modeller. Juryen likte båtens lettvindsegenskaper, men etter hvert som vinden økte, ble båten bare bedre og bedre.

Les mer her.

Beste mellomstore turseiler

Tartan 365 gikk til topps i klassen for turseilere under 40 fot. Båten får skryt for riggen, et system tilsvarende det Hanse også kan levere. Tartan har en selvslående fokk på rull, og en reacher på eget rulleforstag i front. Tartan 365 kommer også standard med karbonmast.

I kategorien ble også Beneteau Oceanis 34.1 og Dufour 37 trukket frem.

Les mer her.

Tartan 365 gikk til topps i klassen for turseilere under 40 fot.
Moody 41DS gikk til topps i klassen for turseilere over 40 fot.

Beste store turseiler

Moody 41DS gikk til topps i klassen for turseilere over 40 fot. Juryen trodde de skulle ut å seile en motorseiler, men tok feil. Det var en skikkelig seilbåt.

I kategorien ble også Elan Impression 50.1

og Hallberg-Rassy 400, en båt som vant hovedprisen, trukket frem.

Les mer her.

Beste «performance cruiser»

J/45 vant prisen for de raske båtene. 45-foteren er av amerikansk design, men bygget i Frankrike. Båten gjør jobben, og kan brukes til regattaseiling med venner, og til turseiling med familien.

I kategorien ble også First 36, L30, Lyman-Morse LM46 og X4.3 trukket frem.

Les mer her.

J/45 vant prisen for de raske båtene
Fountaine Pajot Tanna 47 gikk til topps I klassen for flerskrogsbåter.

Beste flerskrogsbåt

Fountaine Pajot Tanna 47 gikk til topps I klassen for flerskrogsbåter. Katamaranens størrelse og konsept er gunstig. Den har en styreposisjon som fungerer svært godt, og båten imponerte også under seil.

I kategorien ble også Balance 442, Lagoon 55, Nautitech 44 Open og Neel 43

Les mer her.

Spesialpris til First 36

Spesialpris til First 36

Juryen deler også ut en pris til en båt med egenskaper som står ut, uten å vinne i kategorien de er nominert.

–First 36 er en morsom båt å seile. Den har en diger cockpit som det er enkelt å bevege seg rundt i. Under dekk er det akkurat nok komfort til å bli vurdert til en skikkelig turseiler, skriver juryen.

Les mer her

Nominert i Europa

Under messen i Dusseldorf blir det priser til de beste seilbåtene i Europa. Flere av båtene i den amerikanske prisutdelingen er nominert i år, eller ble nominert i fjor.

I år er Nautitech 44 Open, First 36, Dufour 37

I fjord ble Neels 43, J/45, Oceanis 34.1 nominert, mens Moody 41DS var nominert for to år siden.