Ibb, Henrik Tangens Arcona 385 tok NM tittel i Tønsberg 2022

NM titlene til Brevik og Bundefjorden

Friskt i ORCi mesterskapet i Tønsberg

Publisert Sist oppdatert

Årets NM for ORCi båtene ble en hardværsregatta med vind opptil 27 knop i kastene lørdag og noe mindre søndag. De dyktige arrangørene i Tønsberg Seilforening greide å gjennomføre seks seilaser der særlig vinnerbåtene «ibb», 38 foteren med eier Henrik Tangen og Dag Usterud som rormann og «Hotshot» met et stjernelag bestående av Jostein Aker til rors, taktiker Eivind Melleby, Peer Moberg på storseilet og Gwen Berthet med ansvar for forseilstrimmen, imponerte.

«ibb» som var den minste i klassen for de største båtene skåret på gode starter og god taktisk seiling. I motsetning til den planende «Hotshot» som vant blant de minste er «ibb» en typisk deplasementsbåt som hadde fordel av tyngde og stivhet på kryssene, mens den ble hengende igjen når vinden kom bakfra. Det holdt til seier foran svenske Sten Haeger i en X-41 og Calle Andersen i Landmark 43 og Aasmund Drolsum i en King 40. Per Ottar Skaaret var ikke hel fornøyd med 5. plassen i det som burde være perfekt TP52 føre, men litt tilfeldige vindkantringer med båter på ulike legger i løpet gjorde ukontrollerte og av og til negative utslag. - En fin regatta og perfekt oppladning til EM, sa Skaaret til Seilmagasinet etter regattaen.

I den minste klassen sto kampen mellom en Melges 32 og en Farr 30, ikke helt ulike båter. Peer Moberg på den vinnende Melgesen sier til Seilmagasinet at det var en lagseier med fire toppseilere og en gjeng med unge, flinke og motiverte jolleseilere. På en sterk 3. plass kom Jan Petter Røds velprøvede Dehler 36, foran et par X-båter og nok en Farr 30.

Lars Ingeberg hadde den beste plassering blant halvtonnerne, men flere gode enkeltseilaser og 10.plass til slutt.

Resultater

Hotshot med stjernelag vant den minste klassen i ORCi NM