FORSVARER: Anette Melsom Myhre var best i 2022, og stiller i år også.

Største dameregatta i Norge gjennom tidene

30 lag og over 120 seilere skal kjempe om kongepokalen for damer til helgen.

Publisert Sist oppdatert

Norgesmesterskap Damer arrangeres av KNS, og seiles i J/70. Arrangøren, KNS, stiller med båter – ingen av deltakerne behøver selv å ha en J/70 for å kunne delta.

Det deltar lag fra 11 ulike seilforeninger. KNS stiller også med flest lag, hele ti stykker, mens Asker er nest størst med åtte lag.

Rekorddeltakelse

I følge Norges Seilforbund er årets deltakelse i dame-NM er den største noensinne. Det deltok 32 lag i 2003, men da ble det seilt i Snipe med to seilere i hver båt. I J/70 består lagene av fire eller fem seilere. Flere seilforeninger har igangsatt egne dameprosjekter som har rekruttert deltakere til årets NM. Det mest fremtredende prosjektet på deltakerlisten står Asker Seilforening for som stiller med hele fem lag rekruttert fra prosjektet «Jenter setter kursen».

Kjente navn

Anette Melsom Myhre er tittelforsvarer, men har bare med seg én seiler videre fra i fjor. Ragna Agerup ble norgesmester i J/70 i fjor, og er en sterk medaljekandidat. Carolina Toll har fire kongepokaler i bagasjen, og har fått med seg sterke seilere. Ida Kathrine Berthet er også kongepokalvinner, og har med seg sin søster Linda Cerup-Simonsen som tok OL-gull i 1992.

Lies Gehrken, Siri B Kamfjord, Katrine Kierulf er også skippere som kan vente gode plasseringer.

 Du finner mer om regattaen her