FEIRING: Store følelser i sving da «Pen Duick VI» la til kai i Cowes.

Marie Tabarly først i mål

«Pen Duick VI» vant fjerde og siste etappe av Ocean Globe Race, og kan vinne sammenlagt.

Publisert

Ocean Globe Race er en minneregatta for Whitbread around the World Race, og i går kveld krysset franske «Pen Duick VI» mållinjen utenfor Cowes i England, etter 37 døgn til havs.

Båten var både først i mål, og har vunnet på utregnet tid. Båtene seiler under IRC.

ARV: Marie Tabarly er datter av legenden Eric Tabarly.

Kvinnelig skipper

Eieren og skipperen av «Pen Duick VI» er Marie Tabarly. Hun er født i 1984, og er datter av legenden Éric Tabaly, som fikk båten bygget på rekordtid før Whitbread around the World Race i 1973. «Pen Duick VI» og tok en klar ledelse i 1973, men brakk masten alt på første etappe. Båten hadde da en kjøl av uran, som er tyngre enn bly. 

Marie Tabarly var bare fire år gammel da faren tragisk falt over bord i Irskesjøen og druknet. 

LEGENDE: 73-fots «Pen Duick IV» ble konstruert for Whitbread Round the World Race i 1973. Båtens seilte også i 1977 og i 1981.

Kan vinne totalt

Det er nå bare den franske båten «Triana» som kan ta fra «Pen Duick VI» overallseieren etter IRC. «Triana» har en 19 timers ledelse, men befinner seg nå i lite vind, som kan koste dem seieren.

– Jeg er veldig stolt av mannskapet. Vi har 21 utrolige folk, seilere du ønsker å være sammen med. Det ble akkurat slik jeg planla med dem. Ingen overraskelser, og alt var perfekt, sa Marie Tabarly til regattaarrangøren etter målgang.