Dame-NM i Snipe

NM FOR DAMER: Minst 40 jenter skal kjempe om NM-gull i Snipe helgen 20. og 21. august.

Halvveis til målet

20 lag er hva Bærum Seilforening håper stiller til start i dame-NM i Snipe helgen 20. og 21. august.

Publisert Sist oppdatert

– Så langt er vi ti lag, men vi venter at flere vil melde seg i løpet av uke, sier Anette Melsom Myhre, som selv er en av deltagerne.

Mange vil også si en av favorittene, for Asker-seileren innkasserte NM-gullet i klassen tre år på rad; i 2012, 2013 og 2014. I år som tidligere stiller hun sammen med tidenes mestvinnende kvinnelige NM-seiler, Janett Krefting fra Bærum.

Tittelforsvarerne er klare

De får imidlertid hard konkurranse, for på deltagerlisten står også fjorårets mestre, Mari Sveen fra Soon og Ingvild Udenæs fra Nesodden. Hard motstand vil de nok også få fra Siri B. Kamfjord (Tønsberg) og Anna-Sofia Gregersson fra Bærum

Massemønstring

NM for damer i Snipe er ikke bare en kamp om medaljer, det er også en massemønstring av jenter som seiler – også i andre klasser.

«Mesterskapet er åpent for alle jenter som liker å seile og er ment å samle jenter fra alle klasser. Alle er velkomne til å være med enten de har mye eller lite erfaring», heter det i den gjestfrie invitasjonen til mesterskapet.

– Ja, vi Snipe-seilere ønsker jenter velkommen og de som ikke har båt kan vi forsøke å hjelpe til å få låne båt, sier Anette Melsom Myhre.

Seilaser på Vassholmenbanen

Mesterskapet vil ha base i Bærum Seilforenings Snipe-senter i Bruksveien på Snarøya, og seilasene vil foregå på banen utenfor Vassholmene 20. og 21. august.

10 lag har til nå funnet veien til deltagerlisten, og arrangøren har valgt å holde påmeldingen åpen helt til sent på kvelden dagen før start.