AVREISE: Marianne Svinsholt Smith (33) og Daniel Hauksson (30) ut fra Åros 3. mai.

Tre måneder langs norskekysten

Har startet sin lange sommerferie fra Oslofjorden med kurs Tromsø.

Publisert Sist oppdatert
KYSTEN RUNDT: Et ungt par skal nyte en lang sommer langs kysten, og dele opplevelsene med SEILmagasinets lesere.

– Seilturen vår fra Åros med sikte mot Tromsø er i gang. Vi kastet loss fra Åros fredag 3.mai kl. 18.50. Første etappe var kun for å komme på sjøen, den var 2,5NM og gikk til Sandspollen med jevnt 6 m/s og snø i fjeset. Sola glimta mellom skyene, deilig å være på sjøen, forteller Marianne til SEILmagasinet.

Marianne Svinsholt Smith (33) fra Melsomvik og Daniel Hauksson (30) fra Drammen har ambisjon om å nå Tromsø før retur 28. juli. Båten er en Jeanneau Sun Odyssey 35 som heter «Simetra». Den er lånt av foreldrene til Daniel. 

God tid

– I dag går turen til Verdens Ende for å la familie inspisere boligen vår de neste tre månedene. Videre seilrute er til Risør og deretter Grimstad.  Vi har valgt å planlegge konservativt med hensyn til hastighet. Det betyr at vi estimerer 5 knop i snitt for å ha en margin på planen. Meldes det god seilvind vil vi kvelden i forkant skissere alternativ rute, sier Marianne.

Samboerparet eier selv en Albin Express, som de bruker til mindre turseilaser og noen regattaer. For denne turen er det behov for en mer robust båt. De har fått permisjon fra hver sin jobb i tillegg til at de tar ut ferie.

Store forventninger

– Norskekysten er valgt fordi de mener den må være verdens vakreste kyst. I tillegg til egen interesse for å oppdage kysten langs Norge, har de fått bekreftet at dette er et godt valg fra andre seilere. Flere angrer på at de ikke seilte langs norskekysten tidligere, men i stedet valgt turer utenlands og først senere satt kursen nordover i Norge. Målet for turen er først og fremst turminner for livet. Veien er målet og endringer av rute underveis er en del av planen for å være åpen for opplevelsene som byr seg, sier Marianne.

Følges av SEILmagasinet

SEILmagasinet skal følge seilparet gjennom turen med en ukentlig post i vårt nettmagasin. For spesielt interesserte er det mulig å følge dem på deres egen Facebook-side @teamsailsup.

 

BÅT: Paret seiler en Sun Odyssey 35 som de har lånt av Daniels foreldre.