Søk i arkivet

VENDEPUNKT: Lindesnes fyr tatt ved passering i rolige forhold 8.mai
VENDEPUNKT: Lindesnes fyr tatt ved passering i rolige forhold 8.mai Foto:
SOL: Daniel i solskinn
SOL: Daniel i solskinn Foto:
SOL: Sprut for motor fra Kristiansand til Mandal
SOL: Sprut for motor fra Kristiansand til Mandal Foto:
SURT: Marianne i hagl.
SURT: Marianne i hagl. Foto:
SØRVESTLANDET: Simetra for anker i Kvernavågen ved Egersund.
SØRVESTLANDET: Simetra for anker i Kvernavågen ved Egersund.

Tre måneder langs norskekystenPå kurs nordover

Marianne Svinsholt Smith (33) fra Melsomvik og Daniel Hauksson (30) har startet sommerferien som skal tilbringes langs norskekysten. De er godt i gang.

SURT: Marianne i hagl.

SURT: Marianne i hagl. Foto: D.Hauksson

Epost fra Marianne Svinsholt Smith (33) fra Melsomvik og Daniel Hauksson (30) i «Simetra».

Den første uka av våre tre måneder langs norskekysten har gått etter planen, men ikke helt etter skissa. Etappene har endret seg noe med hensyn til værmelding, slik det bør være på en seiltur. Fra vi kastet loss fra Åros er vi nå i Tananger, ei godt beskyttet havn sør for Stavanger.

Lange etapper

På seilturen hit har etappene i snitt ligget på 45 nautiske mil. Første natta lå vi for anker i Sandspollen, derfra dro vi til Verdens Ende. Videre gikk turen til Risør, Kristiansand og Mandal. Vi planla framdriften for å runde Lindesnes på et roligst mulig tidspunkt.

Dette gjorde vi med avgang fra Mandal onsdag 8. mai kl. 06.30, i strålende solskinn, jevnt én meter per sekund og ubetydelig sjø. Etappen endte i Kvernavågen, en uthavn i Egersund. Lufttemperaturen har vært jevn mellom seks og syv grader.

God plass i havnene

Været har bydd på deilig sol, regn og piskende hagl. Det har foreløpig ikke vært mye til seilføre, enten lite vind eller vind midt i mot. Motorduren har derfor vært stabilt følge hele turen til nå, enkelte ganger fulgt av litt seilføring.

Vi er ganske alene ute på sjøen, noen få andre seilbåter er på langtur, ellers er det fiskebåter og frakteskip vi ser. Det gjør det uproblematisk å få plass i havn, men det yrende båtlivet og de flotte båtfolka savner vi.

Planen videre er å vente ut regnet i Tananger fredag og sette kurs mot Kvitsøy og Skudeneshavn. Derfra går turen til Mennene og Bergen, skissa legger oss i havn i Ålesund 17. mai hvor vi tenker å ta oss en hviledag fra seiling. 

Les første rapport fra turen her. 

SØRVESTLANDET: Simetra for
anker i Kvernavågen ved Egersund.

SØRVESTLANDET: Simetra for anker i Kvernavågen ved Egersund.

 Kommentarer

KYSTEN RUNDT: Et ungt par skal nyte en lang sommer langs kysten og dele opplevelsene med SEILmagasinets lesere.

KYSTEN RUNDT: Et ungt par skal nyte en lang sommer langs kysten og dele opplevelsene med SEILmagasinets lesere.

Tre måneder langs norskekysten

Marianne Svinsholt Smith (33) fra Melsomvik og Daniel Hauksson (30) fra Drammen har ambisjon om å nå Tromsø før retur 28. juli. Turen startet fra Åros i Røyken fredag 3. mai. Båten er en Jeanneau Sun Odyssey 35 som heter «Simetra». Den er lånt av foreldrene til Daniel. 

Samboerparet eier selv en Albin Express som de bruker til mindre turseilaser og noen regattaer. For denne turen er det behov for en mer robust båt. De har fått permisjon fra hver sin jobb i tillegg til at de tar ut ferie.

SEILmagasinet skal følge seilparet gjennom turen med en ukentlig post i vårt nettmagasin. For spesielt interesserte er det mulig å følge dem på deres egen Facebook-side @teamsailsup.

BÅT: Paret seiler en Sun Odyssey 35 som de har lånt av Daniels foreldre.

BÅT: Paret seiler en Sun Odyssey 35 som de har lånt av Daniels foreldre.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen