Søk i arkivet

IDYLL: «Simetra» fortøyd i Fjørtoft Gjestehavn.
IDYLL: «Simetra» fortøyd i Fjørtoft Gjestehavn.
OVERSIKT: Dronebilde av Fjørtoft havn.
OVERSIKT: Dronebilde av Fjørtoft havn.
Daniel og Marianne på vei fra Ålesund til Fjørtoft
Daniel og Marianne på vei fra Ålesund til Fjørtoft Foto:
BESØK: Moren til Marianne i solnedgang ved Fjørtoft Havn.
BESØK: Moren til Marianne i solnedgang ved Fjørtoft Havn. Foto:
NORDVESTLANDET: Gjestehavnen i Bud
NORDVESTLANDET: Gjestehavnen i Bud Foto:

TRE MÅNEDER LANGS NORSKEKYSTENLært å lytte til de lokale

Marianne Svinsholt Smith og Daniel Hauksson beveger seg langsom nordover, og har siste uken seilt fra Ålesund til Hitra. Under veis har de fått gode tips.

3UKER: Turen startet fra
Røyken. Første uken gikk til Tananger, andre uken til
Ålesund, og nå befinner båten seg på Hitra.

3UKER: Turen startet fra Røyken. Første uken gikk til Tananger, andre uken til Ålesund, og nå befinner båten seg på Hitra.

Epost fra Marianne Svinsholt Smith (33) fra Melsomvik og Daniel Hauksson fra Drammen (30) i «Simetra».

Den tredje uka vår på seiltur langs norskekysten har vi lagt noe kortere distanse bak oss enn de foregående. Vi ble i Ålesund fra 16. til 18. mai. Det var bestemt på forhånd at vi skulle ferie nasjonaldagen der.

De lokale har alltid rett

Det var mye båter i havna og hyggelig båtliv. Moren til Marianne kom på besøk 17. mai og feira sammen med oss. Vi tok turen videre til Fjørtoft den 18. mai etter tips fra nabobåten i havna. Vi ønska egentlig å ligge i uthavn, men det var ikke store mulighetene for det fikk vi høre. De lokale har som regel rett, så da fulgte vi rådet. Fjørtoft var en fin plass, vi gikk en kveldstur opp til ei lita topp som heter Ramsberget og fikk flott utsikt til solnedgangen som gikk ned i horisonten. Det er noe helt spesielt med utsikten fra høyden på ei øy, du ser mer gjennom stillheten som omringer deg.

OVERSIKT: Dronebilde av
Fjørtoft havn.

OVERSIKT: Dronebilde av Fjørtoft havn.

Nytt leketøy

LEKETØY: Marianne på
SUP-brett i Islandsvågen.

LEKETØY: Marianne på SUP-brett i Islandsvågen. Foto: D.Hauksson

Dagen etter dro vi til Molde, der ventet vi en ny starter til motoren som nå trengte hammerslag for å få starta. Greit å få bytta. Vi valgte å legge oss i ei uthavn som het Islandsvågen. Omringet av flotte fjell var det en perfekt plass i rolig vær. Vi gikk til innkjøp av SUP-brett i Ålesund og fikk sjøsatt det, morsomt å ha en aktivitet å ty til når det er mye stillesitting i båten. 19. mai fikk vi levert ny starter på ettermiddagen, vi satte i gang å bytte ut den gamle og gleden var stor da motoren durte på første forsøk etter byttet.

Forbi Hustadvika

Planen vår videre ble endret grunnet innkjøp av oppdateringsbrikke til kartet, vi bestilte denne til Kristiansund. Fra Molde la vi kursen til Bud da det var meldt 10 m/s fra nord, og det var mer vind enn vi ønska oss forbi Hustadvika. Vi fikk god ly i Bud og sovna til ulelyd i masta. Fra Bud dro vi til Kristiansund og turen forbi Hustadvika gikk helt fint, vi var fornøyde med at vi ikke dro ut dagen før da sjøen rullet godt med de 5-6 m/s vi hadde på turen. Vi ble ventende et døgn i Kristiansund før vi fikk kartbrikka og igjen kunne legge ut på tur. Vi tok en ettermiddagstur mot Hitra og uthavna Dalavågen. Vi lå trygt for anker og kursen videre er nå skissert til Sauøya, Bessaker og Lekvik.

BERYKTET: Daniel fornøyd
forbi Hustadvika.

BERYKTET: Daniel fornøyd forbi Hustadvika. Foto: D.Hauksson

 

 Kommentarer

KYSTEN RUNDT: Et ungt par skal nyte en lang sommer langs kysten og dele opplevelsene med SEILmagasinets lesere.

KYSTEN RUNDT: Et ungt par skal nyte en lang sommer langs kysten og dele opplevelsene med SEILmagasinets lesere.

Tre måneder langs norskekysten

Marianne Svinsholt Smith (33) fra Melsomvik og Daniel Hauksson (30) fra Drammen har ambisjon om å nå Tromsø før retur 28. juli. Turen startet fra Åros i Røyken fredag 3. mai. Båten er en Jeanneau Sun Odyssey 35 som heter «Simetra». Den er lånt av foreldrene til Daniel. 

Samboerparet eier selv en Albin Express som de bruker til mindre turseilaser og noen regattaer. For denne turen er det behov for en mer robust båt. De har fått permisjon fra hver sin jobb i tillegg til at de tar ut ferie.

SEILmagasinet skal følge seilparet gjennom turen med en ukentlig post i vårt nettmagasin. For spesielt interesserte er det mulig å følge dem på deres egen Facebook-side @teamsailsup.

 

BÅT: Paret seiler en Sun Odyssey 35 som de har lånt av Daniels foreldre.

BÅT: Paret seiler en Sun Odyssey 35 som de har lånt av Daniels foreldre.

 

 

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen