Dato stadfestet for America´s Cup regatta
Dato stadfestet for America´s Cup regatta

Dato stadfestet for America´s Cup regatta

Dommeren opprettholdt datoen for de neste seilasene om America´s Cup da rivalene fra Sveits og USA igår møttes for n´te gang i retten.

Publisert

Forrige gang representantene for pokalforsvarer Societé Nautique Geneve (SNG) og utfordrer Golden Gate Yacht Club (GGYC) møttes i retten beordret dommeren seilaser i februar 2010, til tross for at det er en passus i gavebrevet for America´s Cup som fastsetter at seilaser på den nordlige halvkule bare kan seiles i tidsrommet mai-oktober.

SNG som forholdt seg til denne passusen, anket saken inn for ny behandling av rettsapparatet i New York, men en meget klar dommer Shirley Werner Komreich opprettholdt datoen og beordret SNG til innen 8. august i år å fastsette sted for regattaen.

I en uttalelse fra SNG etter dommen igår heter det at man er fornøyd med at det nå er bragt klarhet i dette forholdet, og at med mindre SNG og GGYC nå blir enige om noe annet, blir de neste America´s Cup seilasene i Valencia eller et annet sted i februar i 2010.

BMW Oracle som representerer GGYC har allerede sin 90 fots trimaran på vannet og har lenge kunne trene med den (se bilde), mens Alinghi fra SNG ventelig vil sjøsette sin båt på ettersommeren i år.

Powered by Labrador CMS