De gamle er eldst i 11meter
De gamle er eldst i 11meter

De gamle er eldst i 11meter

Finn Eriksen og hans rutinerte mannskap tok førsteplassen i årets Norges Cup for 11metere.

Publisert

Det norske 11metermiljøet hadde nylig sin opptelling av rankingpoeng for 2008 sesongen. Sammenlagt vinneren ble NOR-161 "Eldrebølgen" hvor Finn Eriksen holder i pinnen. Årets Norges Cup besto av i alt 52 gjennomførte enkeltseilaser hvor høydepunktene var Aker Brygge Cup, Hankø Race Week og NM. De aller fleste seilasene i denne raske båtklassen seiles på pølsebane, men også Færder'n og Hollenderen teller med i rankingen. Til sammen har 30 båter deltatt i cupen hvilket er det antall klassen stabilt har ligget på i de senere år.

Nytt av året er at klasseklubben har en gul lederspinnaker - "The Boat to beat-spinnakeren" - som føres av den båt som til enhver tid leder Norges Cupen. Jubelen var derfor stor ombord i Eldrebølgen da de surfet i mål i sesongens siste regatta med den gule lederspinnakeren perfekt satt.

Team Eldrebølgen er en gjeng fra Drøbakssund seilforening som har seilt sammen i 30 år og blant teamets medlemmer finner du en rekke NM-grossister fra ulike klasser og Whitbread seilere. Eldrebølgen har en egen evne til å "lukte" vindskift.  Teamet har dessuten gjennom hele sesongen vist overlegen båtfart både i lettvær og i uvær. I år kan de blant annet vise til 2.plass både under årets Norges Mesterskap og i Hankø Race Week. Båten "Eldrebølgen" het tidligere "EriksenKran", men Finn Eriksen og hans menn fant det av naturlige grunner etter hvert fornuftig med et navneskifte.

11meter er en båttype som appelerer til taktiske seilere som også finner utfordringer i den enorme masthead spinnakeren som ofte gir 15-18 knop selv på platt lens. Klassereglene krever at alle må ha beina inne i båten slik at ingen henger over rekka og rir. Hele mannskapet sitter samme vei og deltar i de taktiske og strategiske diskusjonene underveis.

De fem beste i årets Norges Cup for 11meter:

Nr 1 NOR-161 Eldrebølgen, Finn Eriksen, DSSF, 309 poeng

Nr 2 NOR-117 11:gris, Frode Heggdal Larsen, KNS, 289 poeng

Nr 3 NOR-191 Glefs, Nina Braaten, KNS, 258 poeng

Nr 4 NOR-158, Team Amek, Kai Vigeland, KNS, 254 poeng,

Nr 5 NOR-119, Tack, Dag Olav Nikolaysen, 252 poeng

http://www.11mod.info/

Powered by Labrador CMS