RASK: Sam Davis ble beste utlending og tok sølv i Defi Azimut. Det gjør at hun blir en av favorittene til Vendee Globe

Tre kvinner av de fire beste

Det var smart seiling som avgjorde Defi Azimut. Soloregattaen fikk en uventet avslutning med bare en franskmann på podiet.

Publisert Sist oppdatert
VANT: Beyou i «Charal» vant, men etter å ha ligget bak sine yngre konkurrenter.

Defi Azimut var den siste store regattaen i IMOCA-klassen før starten av Vende Globe i november. De aller fleste store navnene var med, bortsett fra engelskmannen Alex Thompson, så regattaen kan gi et svar på hvem av skipperne som har gjort den riktige forberedelsen til jorden rundt alene regattaen som arrangeres hvert fjerde år.

Mange jenter

19 av de 33 skipperne som er påmeldt til Vendee Globe, seilte Defi Azimut. Under jorda rundt regattaen skal det delta seks kvinner, i Defi Azimut seilte det fire, hvor tre av disse ble blant de fire beste.

Det ble favoritten Jérémie Beyou som vant til slutt, men det ble svært jevt. Etter å ha seilt 500 nm skilte det bare 34 minutter mellom de fem første båtene.

Sam Davis viste igjen at hun er en god seiler og har en rask båt, og tok sølv. Mer overraskende var det at tyske Isabelle Joschke tok bronsje.

Enda mer imponerende var Clarisse Crémers fjredeplass. Hun seiler båt uten foiler, og slo mange av fem av de nybygde IMOCA-båtene.

Parkeringsplass

To timer før første båt gikk i mål, var resultatlisten helt annerledes. Da la alle favorittene med nye båter i tet, ledet av m i «L’occitane En Provence» i tet, side om side med Charlie Dalin i «Apivia», men ledelsen tok en feilslått slag til styrbord og havnet i et vindhull. Det utnyttet kvinnene og Beyou godt, og snek seg forbi på innersiden.

Helt åpent

Til vinden døde mot slutten var regattaen en fartsprøve hvor de nye båtene viste at de er raskere, men det er umulig å si om noen båter utmarker seg. Det er mulig at noen av skipperne holder litt igjen for å ikke avsløre sine styrker.

Defi Azimut viser at det er over 10 potensielle vinnere av Vendee Globe, og at eldre båter henger godt med. Det er også gode sjanser for at det ikke blir fransk skipper som vinner.

Alex Thompson er ventet å være sterk, men Sam Davis kan også være med i toppen. Tyske Boris Hermann kan også gjøre det sterkt. Det kan også Isabelle Joschke.

MÅLGANG: Beyou i «Charal» snek seg forbi Sam Davis rett før mål.