NY: 11th Hour Racing er utviklet for The Ocean Race.
NY: 11th Hour Racing er utviklet for The Ocean Race.

Ilddåp for ny IMOCA

Nye 11th Hour Racing er utviklet for The Ocean Race, men møter de beste Vendee Globe-båtene i Defi-Azimut.

Publisert Sist oppdatert

Defi-Azimut er en 48-timers doubbelhandedregatta for IMOCA-klassen hvor flere av de beste båtene fra Vendee Globe er med. 11th Hour Racing stiller med to båter av de 14 båtene på startlinjen. Treningsbåten til 11th Hour Racing er tidligere «Hugo Boss», mens den nye er tredjegenerasjons IMOCA med foiler, første båt bygget etter Vendee Globe.

Selv om 11th Hour Racing «Mâlama» er bygget for å bli seilt med fullt mannskap, så har den en overbygget cockpit. Under Defi-Azimut blir båten seilt av amerikaneren Charlie Enright og franskmannen Pascal Bidégorry. Tidligere «Hugo Boss» blir seilt av britiske Simon Fisher og sveitsiske Justine Mettraux.

Nye 11th Hour Racing skal ha bedre allroundegenskaper enn andre IMOCA som er spisset mot unnavindseiling i Sørishavet.

Favoritter

Charlie Dalin var ført i mål i Vendee Globe med sin «Apivia». Han har med seg Paul Meihat, men vil bli Thomas Tuyant i «Linkedout» og Sebastien Simon i «Arké Paprac» som også har raske båter. «Apivia» imponerte under Rolex Fastnet Race og holdt nesten følge med Club Swan 125 ut til Fastent Rock.

Louis Burton har i sommer seil med sin «Bureau Vallée» med vinger på roret som har gjort IMOCA til å løfte hele skroget skikkelig over vann. Disse vingene er så langt ikke godkjent av klassen, så «Bureau Vallée» stiller nok med gamle ror. «Bureau Vallée» er en Sam Manuard-konstruksjon, og seilte under navnet «L’Occitane» under Vendee Globe.

Defi-Azimut starter torsdag kl 1500 og trackes her.

FLYR: «Bureau Vallée» har testet foiler også på roret som gir en mer stabil flytur, men teknologien er ikke godkjent av klasseklubben.
FLYR: «Bureau Vallée» har testet foiler også på roret som gir en mer stabil flytur, men teknologien er ikke godkjent av klasseklubben.