DEHLER: Ni splitter nye Dehler 30 OD deltar i Silverrudder.
DEHLER: Ni splitter nye Dehler 30 OD deltar i Silverrudder.

Over 400 båter i Silverrudder

De fleste påmeldte tyskere og dansker seiler den enorme soloregattaen rundt Fyn som starter i dag.

Publisert Sist oppdatert
ENTYPE: Felt med Dehler 30 OD sett fra favoritten «PowerPlay».
ENTYPE: Felt med Dehler 30 OD sett fra favoritten «PowerPlay».

Mens det er imponerende med over 100 båter til NM i shorthandedseiling på Nesodden til helgen, så er det over 400 båter som seiler solo rundt Fyn. Hadde det ikke vært for Covid-19, så ville det værte enda flere. Det er påmeldt 129 seilere fra 10 ulike nasjoner.

Lett vind og sol

Det er samme særforhold rundt Fyn, som det blir i Oslofjorden, sol og minimalt med vind. Det vil gi en lang seilas rundt øya på 134 nautiske mil. Under gode forhold kan seilasen gjennomføres på ett døgn, men forhold som nå, kan det lett bli to døgn. I år seiles det motsols.

Viktig for produsentene

Seascape har benyttet Silverrudder for å vise frem sine båter, og for å lage et event for sine kunder. Regattaen passer også båttypen perfekt, båter som er inspirert av det franske shorthandedmiljøet.

I år slør Dehler på stortrommen, og hele ni Dehler 30 OD deltar i regattaen. Denne spreke båter er også perfekt for Silverrudder hvor det ikke brukes noe måleregel, kun båtlengde. Karl Deheler hos Dehler har deltatt selv en rekke ganger med sin Dehler 38, og har nok hatt Silverrudder i bakhodet da modellen ble utviklet. Under utviklingen viste det seg at denne båten også vil være perfekt for OL i 2024 i den nye shorthandedklassen.

Dehler 30OD har blitt en suksess i Tyskland hvor det også var klasse i Kieler Woche, og det er mange gode seilere med i denne båttypen i Silverrudder. Det seiler også en dansk Dehler 30OD. Silverrudder vil vise hva denne båttypen har i mot mer tradisjonelle seilbåter. Verftet leverte ut 30 slike båter til kunder før sommeren.

Danmark er rødt

Det var et par norske båter på deltagerlisten, men disse vil neppe seile i år på grunn av Covid-19. Arrangører har gjort en rekke tiltak for å hindre smitte, og det blir nette neon fare så lenge båtene er ute å seiler. Vi får håpe at arrangementet ikke fører til smittespredning.

TETT: Det ligger også mange Seascape til brygga i Svendeborg .
TETT: Det ligger også mange Seascape til brygga i Svendeborg .

Regattaen sendes live, og starter kl 10.00.