Færderseilasen 2017

26. MAI: Påmeldingsfristen til Færderseilasen løper ut 26. mai.
26. MAI: Påmeldingsfristen til Færderseilasen løper ut 26. mai.

Stor interresse for årets seilas

32 prosent flere båter er påmeldt til årets Færderseilas enn hva det var ved utgangen av april for ett år siden.

Publisert Sist oppdatert

I månedsskiftet april/mai var det i 2016 påmeldt 192 båter til Færderseilasen. I år er tallet 253, hvilket innebærer en økning i antall påmeldte på rundt regnet 32 prosent.

I 2016 endte deltagerantallet til slutt på 642 båter, og holder denne prosentvise trenden seg, betyr det et deltagerantall som vil ende på 847 båter i år. Det tallet vil i så fall være nærmest identisk med et tall som KNS trolig vil sette som et maksimumantall båter som får starte i år. Dette fordi det er kapasiteten Færder’ns nye endestasjon, Tønsberg, har når det gjelder å ta imot båter.

– Vi vurderer å sette en deltagerbegrensning på ca. 800–850 båter i årets Færderseilas, sier KNS’ generalsekretær, Anders Kristensen i et intervju SEILmagasinet har hatt med ham og som kan leses i neste utgave, som kommer i uke 19.

TurGLEDE slår an

I 2016 kom det store påmeldingsrushet i mai. 430 båter ble måmeldt fra 1. til 31. mai, mens den siste slumpen på 20 båter kom i juni.

Klassen med flest antall påmeldte så langt er fjorårets nye turklasse, TurGLEDE. Per i dag er det 54 påmeldte båter, og Kristensen ser ikke bort fra at slutt-tallet kan bli bortimot 150. Denne klassen blir utstyrt med trackere, og de kan velge å starte når de vil innenfor to tidsintervaller før eller etter de ordinære startene fra Aker brygge.

Flest båter blant de ordinære klassene har NOR Rating med spinnaker samlet. Der er det foreløpig påmeldt 46 båter, mens det i den ordinære og tradisjonelle turklassen er 41 båter. I en volum-klasse som Express, er det foreløpig kun påmeldt 7 båter, noe som indikerer at det vil melde seg på et stort antall båter i løpet av mai. Express alene samler tradisjonelt rundt 40 båter.

Den ordinære påmeldingsfristen er 26. juni.