Den største soloutfordringen
Den største soloutfordringen

Den største soloutfordringen

La Solitaire du Figaro er regnet som verdensmesterskapet isoloseiling og neste år er etappene færre og lengre. Tre etapper dekker1880 nautiske mil.

Publisert

La Solitaire du Figaro er et av de absolutt hardeste soloeventyrene som finnes. Regattaen seiles i entypebåtene Figaro II og mange av verdens beste soloseilere kommer til startstreken. Dette er en regatta som er i stadig utvikling og blirmer krevende for hvert år som går.

ORIGINAL. Neste år har arrangørene gått tilbake til regattaens originale fomat, men likevel lagt inn noen interessante nye punkter for å holde både grad av utvikling og råhet oppe. Det er 39. gang at regattaen arrangeres.

Båtene skal starte fra La Rochelle i Frankrike den 25. juli med kurs for Vigo i Spania. Det er en etappe på 465 nautiske som tar seilerne over Biskaya og rundt vindakselerasjonssonen rundt Cap Finisterre.

Restarten derfra skjer 31. juli og nå skal båtene til Cherbourg-Octeville som ligger på den franske siden av den engelske kanal. Massiv storbåttrafikk og flere utsatte værområder skal igjen krysses.

HARDT. Den 8. august er det imidlertid dags for den virkelig store styrkeprøven. Da skal de over den engelske kanal, opp Irskesjøen, rundt Isle of Man og ned igjen til L'Aber Wrac'hs i Frankrike. Dette er den lengste etappen i Figaros histore med 825 nautiske mil.

Det betyr at seilerne minst skal være alene til havs med mye trafikk, mulighet for store væromslag og hele tiden i intens konkurranse relativt tett på land.

Dette er ikke noe arrangement for en nybegynner. Men et er ganske sikkert en del norske shorthanded seilere som kunne taklet en slik utfordring.