Ranking-lederen forteller

ELLING RISHOFF: Hvordan har Elling Rishoff havnet på toppen av SEILmagasinet Shrorthanded-ranking? Det vil han fortelle om i Asker 30. mars.
ELLING RISHOFF: Hvordan har Elling Rishoff havnet på toppen av SEILmagasinet Shrorthanded-ranking? Det vil han fortelle om i Asker 30. mars.

Derfor seiler jeg shorthanded!

30. mars forteller Norges for tiden fremste shorthanded-seiler, Elling Rishoff, hvorfor han holder på med nettopp dette.

Foredraget skjer i regi av Asker Seilforening 30. mars. Elling Rishoff, som også seiler for Asker Seilforening, leder SEILmagasinet Shorthanded-ranking før sesongen starter, og i klubbhuset på Blakstadtangen vil han komme inn på elementer som har brakt ham til topps på den listen.

Hva slags risikoprofil?

På «vaskeseddelen» til foredraget kan man lese at Elling vil reflektere over hvordan han får mest ut av båten sin, hva slags risikoprofil han har når han seiler og hvorfor han ikke har vunnet flere regattaer enn han faktisk har gjort. Han vil også fortelle om grep han tar for å sette båten sin, en First 40, i «riktig gir».

Elling Rishoff har seilt i en årrekke, og han har også en rekke bravader å se tilbake på i regattaer med fullt mannskap. Men i de senere årene er det blitt mer og mer shorthanded-seiling med båten «Gode Venner» sammen med enten Morten W. Brekke eller sønnen Øyvind.

Passer for alle

– Elling vil gi nyttige tips til alle seilere som ønsker å forbedre sine prestasjoner – uansett hvilket nivå du er på og om du seiler shorthanded eller med fullt mannskap, sier Morten Sollerud i storbåt-komiteen i Asker Seilforening.

Foredraget er gratis og åpent for alle.

Asker Seilforening har ytterligere to kurs på tapetet før sesongen setter inn for full. Christen With kommer 13. april for å snakke om startteknikker og gi tips om hvordan man kan få mest ut av en asymmetrisk spinnaker, mens det uken etter vil bli avholdt et regattakurs for nybegynnere; 20. april.