–Det kan ikke bli verre

Først falt to av mannskapet over bord. Så begynte båten å synke.  «YuuZoo» med Ludde Ingvall opplevde et helvete i Sydney Hobart Race, og mener at det ikke kan bli verre.

Publisert

Det blåser mellom 40 og 50 knops vind, eller full storm i Bass-stredet. I går ettermidddag, lokal tid var to mann på dekk for å reve seile, da «YuuZoo» seilte inn i det tøffe været.

Et kraftig vindkast kastet Greg Homan og Will Mueller overbord. De holdt fast i seilet som ble blåst over bord. God mann-over-bord drill gjorde at manskapet var trygt om bord etter 15 minutter.

Tok inn vann

Klokken 02.00 i natt oppdaget mannskapet 10.000 liter vann under dekk. Vannet slo ut det elektriske anlegget og motoren. Giveren til loggen hadde falt ut. Skipperen som er født i Finland fikk organisert en rekke, og fikk lenset båten manuelt ved hjelp av bøtter og håndpumper.

– Det er mye morsommere å seile regatta når været er bra og man kan fokusere om å konkurrere, okke bare overlevere, forteller Ludde Ingvall til regattakommiteen.

Fortsatte

Ludde Ingvall har vunnet Sydney Hobart Race to ganger tidligere og har ikke gitt opp. «YuuZoo» egikk tilbake i racing-modus og fortsatte regattae, og lå på 7. Plass. Men siste nytt er at båten har brutt på grunn av et ødelagt storseil. «Wild Oats XI» leder med 279 nm til mål.