Norsk lag godt i gang i Italia

Akkurat nå seiles Nastro Rosa Tour, Italias svar på Tour de France á la Voile, med norsk båt.

Publisert Sist oppdatert

Daniel Andersen, Mads Severin Hassum-Olsen og Emil Bauck befinner seg i Bari på den Italienske østkysten om bord i en Diam 24. Diam 24 er en rask trimaran som også brukes i den franske versjonen. Nastro Rosa Tour er en serie av regattaer langs Italias kyst, og seilasene i Bari er den sjette av syv. Siste runder går 22-23. september i Marina Di Ravenna, lengre nord.

Nytt lag

Gutta som nå deltar i Nastro Rosa Tour har overeat plassen av Wathne brødrene og Simon Koch. Regattaen består av baneseilaser nær land, og kystseilaser. Første dagen startet tungt, men en tredjeplass på baneseilas lyste opp.

God fart

– Nå vant vi akkurat den første kystseilasen på vår etappe! Det var lagt opp til et 58nm langt race som ble kortet inn til omtrent halvparten når vinden døde. Vi hang godt med feltet og klarte akkurat å komme til et fint trykk nærme land som gjorde at vi sklei opp i tet rett før seilasen ble avkortet. Har vært lite vind på baneseilasene så de bildene vi har så langt er ikke de sprekeste, forteller Emil Bauck til SEILmagasinet.

Nastro Rosa Tour består av inshoreregata med Diam 24, offshore med Figaro III og kiting. Du finner mer info her.

Regattaen blir også tracket. Du finner den her.

ITALIA: Daniel Andersen, Mads Severin Hassum-Olsen og Emil Bauck seiler Diam 24.
ITALIA: Daniel Andersen, Mads Severin Hassum-Olsen og Emil Bauck seiler Diam 24.