SEILDUK: Forhåpentlig vil du nå få mer for pengene når du bestiller nye seil.

Nå kan alle få seil med siste teknologi

I 15 år har North Sails vært alene med støpte seil uten film. Nå kommer det flere alternativer. Ett blir levert av en seilduksprodusent.

Publisert

Tyra Ply fra Dimension Polyant er bygd opp med lag av fibre slik North Sails gjør med sin 3Di-teknologi. Dette gir seil med økt holdbarhet og redusert vekt, men mens North Sails støper sine seil i full størrelse, så vil seil med Tyra Ply bli produsert mer tradisjonelt. Tyra Ply kommer på rull, og settes sammen av seilmakeren. 

Første gangen vi skrev om North Sails 3Di var helt tilbake i 2010 da Kongen kjøpte seil til «Fram XVI».

FIBER: Tyra Ply består av fiber satt sammen i ulike vinkler, og kan leveres med et beskyttende Lite Skin ytterlag.
KVALITETER: Tyra Ply kan du få i ulike vekter.

Uten film

Film har vært grunnlaget for støpte seil, hvor filmen gir formen, mens fiberne gir styrken. Å produsere et seil slik North Sails gjør minner mer om å bygge en båt. Her legges fiberne lag på lag, og det blir mere fiber der kreftene er størst. Det gir en lett og sterk konstruksjon. Å lage seil med Tyra Ply blir å sette sammen ulike paneler. 

Tyra Ply kan bli et spennende alternativ til seilere som vil ha lette avanserte seil, uten å velge fra øverste hylle. 

Lettere og tynnere

Tyra Ply vil bli et alternativ til laminatseil. Seilene vil bli tynnere og lettere. Det blir også sterkere i alle strekkretninger. Duken er bygd opp at fiber som er lagt ut i tynne lag oppå hverandre og limt sammen. Den tyske seilduksprodusenten kan levere Tyra Ply i mange ulike tykkelser. De leverer duk som også er egnet seiljoller.