Dongfeng klarte det!

Etter mastebrekket i Sydishavet gikk syv poeng tapt i forhold til ledende «Abu Dhabi». Nå har Dongfeng startet innhentingen.

Publisert Sist oppdatert

De siste få milene inn til Newport ble ulidelig spennende. Løyende vind og skiftende  strøm gjorde utfallet usikkert helt til siste jibb. Til slutt fikk «Dongfeng» det lille ekstra som ga det nødvendige forspranget til mål der differansen var rundt to minutter.

Charles Caudrelier var lettet ved innkomsten og dedikerte seieren til et fantastisk lagarbeide, ikke minst med forberedelse til etappen der laget på rekordtid måtte sette opp og trimme en ny rigg etter det fatale mastebrekket i Sydishavet. 

Farten var «Dongfengs» hemmelige våpen og hver gang «AbuDhabu» dro innpå og truet med å ovverta ledelsen, greide den fransk/kinesiske båten å slippe unna. Slik var det også ved innkomsten, selv om det en stund så iut til at «Abu Dhabi» skulle klare å komme seg forbi.

«Ðongfeng» hadde en langt fra optimal start på etappen da watermakeren streiket og laget var truet med å måtte søke havn for å få en my maskin ombord. Heldigvis klarte man etter hvert å få orden på teknikken og etter dager med manuell vannrensning og minimalt med drikkevann fikk mannskapet maskinen til å fungere.

«Dongfeng» ligger fremdeles seks poeg bak i sammendraget, men med seieren på denne etappen, nettopp i nærkamp med «Abu Dhabi» har gitt Caudrelier og mannskapet nytt håp om at det faktisk er muilig å innhente resten av forspranget på de tre siste etappene.

Nå får seilerne 12 døgn i den amerikanske seilermetropolen som har en sterk seilerhistrorie, særig knyttet til America's Cup som hadde sin hjemmehavn her helt frem til 1983 da Australia tok med pokalen hjem. Den har senere ikke vært tilbake.

 

1. Dongfeng Race Team - fullført            

2. Abu Dhabi Ocean Racing - fullført                       

3. Team Brunel                                          

4. MAPFRE                                              

5. Team Alvimedica                             

6. Team SCA 

  •