VMs store helter

De norske båtene har gjort det bra, men ingen kan måle seg med Sigmund Hertzberg og Tim Sandberg. Se intervju: 

Publisert Sist oppdatert

Dehler 30 OD «Hyrrokkin» med Tønsbergseilerne ble andre båt i mål, ikke langt bak TP52 «Jokerman». Per Ottar Skaaret og Thomas Nilson stilte i en annen klasse, og seilte en 20 nm lengre bane, og vil med høy sannsynlighet ble slått at tre konkurrenter på korrigert tid.

Sigmund Hertzberg og Tim Sandberg klarte å henge med de største båtene rundt nesten hele banen tross for at de startet ti minutter senere. Nå ser det ut til at de kan vinne med over to timer på neste båt 

FØRST: TP52 «Jokeman» ble første båt i mål, men har også regattaen høyeste måletall.
PÅ: Selv i lite vind er det slitsomt å seile. Å hpndtere en mindre båt dro Herzberg og Sanberg til sin fordel.

Hard jobbing

– Det er lettere å skifte seil på en mindre båt, forklarer Hertzberg på telefon rett etter målgang. Han beskriver regattaen som morsom og krevende, med mye jobbing på dekk. Nøkkelen var å være på. Det hadde lagt en plan, men den ble justert hele tiden. Store deler av regattaen ble de seilene alene, og det er ekstra krevende.

Høy toppfart

– Regattaen ble litt av alt, og det likte vi. Ikke alle vil være like fornøyde med at vi startet inne i Oslo. Den heftigste delen var overfarten til Svenskekysten i natt. Da bygde sjøen seg opp, og vi fikk høy fart, det raskeste vi har seilt med båten. Jeg så 17,6 knop på loggen, men jeg tror vi var noen ganger raskere, forteller Hertzberg.

Også tøft

Den tøffeste biten var kryssen fra Færder ned til Persgrunnen i formiddag. Da fikk vi også mye motstrøm, og merket at vi seilte en liten båt, forteller vinneren.

Figaro 2 «Tetraktys» med Kristian Jerpetjøn og Andreas Tinglum ser ut til å ta sølvet, og er forventet i mål 17:12. 

 «Mika» en JPK 10.80 med Christine og Harald Walder om bord har estimert ankomsttid 19:08.

Spennende i minste klasse

X-332 «Flux» holder ledelsen i minste klasse, men First 34.7 «Lethe» kniper innpå. Første over målstreken i denne klassen blir nok svenske Farr «Consensus» De har et høyere måletall enn disse to, og er forventet over målstreken 18:04.

De siste vil ikke gå i mål før fredag ettermiddag.

RASKE: «Hyrrokkin» rundet som båt nummer tre ved Slemmestad, bak «Game» og «Snakkas», tross for at de startet 10 minutter etter.
RASKE: «Hyrrokkin» rundet som båt nummer tre ved Slemmestad, bak «Game» og «Snakkas», tross for at de startet 10 minutter etter.