SATSER: Rune Wiborg med godt humør fra Sun Fast 3300 «MIINA».

Shorthanded seilere fra Vestland satser mot VM

I helgen arrangerte Ran seilforening og Shorthanded Sailing Norway treningssamling for double-hand seilere i Bergen.

 – Seks båter var påmeldt til et program fylt av både teori, coaching på vannet og distanseseilas. I et strålende vær med solskinn gikk første dagen av treningshelgen med til starttrening. I svært lite vind og krevende strømforhold ble det gjennomført en god økt på vannet. Kyndig veiledning fra Eirik Rosenberg, som også gjennomførte en god teoriøkt, og Askøy seilerne Chris Skogen og Torbjørn Halvorsen, bidro til en god og lærerik dag på vannet, forteller Sigurd L. Boasson. Han seiler Sun Fast 3300 «MIINA», og arrangerte også samlingen på Vestlandet.

Sheep Dip klar til seilsett
TRENING: Elan-37 «Trass» under lette forhold.
Startbåt med Eirik Rosenberg, Chris Skogen og Torbjørn Halvorsen.
REGN: Gry Hunstad og Gordon Wright fra Albin Cumulus «Shiraz» fra Askøy Seilforening.

Satser internasjonalt

Kjente og erfarne shorthanded-seilere i Bergensregionen som Willy Forland (Levens), Kjetil Knudsen (Sheep Dip) og Torvald Fossestøl (Trass), forbereder seg til sommerens VM i Oslo. Teamet «MINNA», med seilerne Rune Wiborg og Sigurd Boasson bruker VM i Oslo som aller siste oppkjøring før de drar sørover og stiller til start i Transquadra i juli. 

 Transquadra er en diger fransk shorthanded-regatta over Atlanterhavet. Første etappe er fra La Turball på vestkysten av Frankrike til Madeira. Andre etappe er over Atlanterhavet til Martinique i Karibia. 

Innimellom slagene, ble det tid til litt vedlikeho. Knut Erik Hort - X-37 «Obelix».
KLAR: Willy Forland sjekker seil før start.
Teori og prepping på morgenkvisten, Eirik Rosenberg.

Bergensvær

– Søndagens distaseseilas bød på noe mer vind og mer kjent Bergensvær, regn og grått. Det satte ingen stopper for entusiasmen og det ble kjørt en seilas på faste merker i Hjelteforden med fokus på båthåndtering og seilskift, forteller  Boasson.

 – Det er kjekt med vinterseiling, og skal vi bli bedre må komme oss ut for å øve, sier Willy Forland.

Foruten de 4 båtene som tar turen østover, deltok også «Shiraz» og «Obelix».