Test fra arkivet: Dragonfly 920 Extreme

Yachting World - European Boat of the Year
September 2003
Yachting World - European Boat of the Year September 2003

Ekstrem seilglede

Drømmer du om en båt som seiler fra det meste av seilbåter på fjorden, ja, motorbåter med? Og det uten å måtte ut med millioner? Det lar seg faktisk gjøre. Det er til og med mulig å turseile og bo bra i båten! Jeg trodde det ikke før jeg fikk prøveseile den lekre danske trimaranen Dragonfly Extreme 920 – båten som ble kåret som Årets Båt i Europa i klassen inntil 10 meter.

Publisert Sist oppdatert

Vi tar frem tester fra arkivet og gjør dem tilgjengelig på SEILmagasinet.no. Vi har gått 16 år tilbake og funnet en test av Dragonfly 920. Testen ble skrevet og utført av Henrich Nissen-Lie, og ble publisert i Seilas 2-2004. Dragonfly 920 er 30 fot og ble lansert helt tilbake til 1996, men kom i 2003 i en Extreme-versjon, en båt med bredere og lengre sideskrog. Tilsammen bygde verftet 165 båter av denne typen, frem til 2008 da Dragonfly 28 ble lansert.

Vi har ambisjoner om å hente frem en ny test hver uke, som vil ligge åpent for alle i syv dager. Videre vil den havne i vårt enorme digitale testarkiv.

Dette var vanvittig moro! Godt innpakket i sjøklær skjøt vi ut fra Ocean Village, den flotte båthavnen i Southampton, for bare fokka. Begge utriggerne, eller sideskrogene, var ute og med i cockpiten var den britiske Dragonfly-forhandleren. Han viste seg å være en trollmann med farkosten. Utenfor moloen blåste det friskt, 15 ms ifølge vindmåleren, mer i kastene. Jeg forsto at dette vil bli en seiltur jeg sent ville glemme!

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS