KULLSEILTE: «Drekan Groupe» gikk rundt 300 nm øst for Asorene
KULLSEILTE: «Drekan Groupe» gikk rundt 300 nm øst for Asorene

Kullseilte i natt, redning på vei

50-fots lange trimaranen «Drekan Groupe» gikk rundt 300 nm øst for Asorene.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært tøffe forhold for deltagerne i Transat Jacques Vabre, som ventet, men det har vært lite med dramatikk. Dramatikken startet i natt. Heldigvis uten tap av menneskeliv.

Etter kullseilingen i natt ble et nederlandsk lasteskip dirigert bort til trimaranen og fikk kontakt med de to seilerne. På grunn av fire meter høye bølger og 25 knops vind ble de enige om å vente til lysets frembrudd for å evakuere seilerne fra «Drekan Groupe».

GPS senderen til «Drekan Groupe» gikk i svart kl 23:42 natt til torsdag. Båten lå da nest sist av seks Multi 50-deltagere. 116 nm bak «Arkema» som leder klassen.

Plukket opp

Kl. 06:56 UTC meldte Eric Defert Voile fra «Drekan Groupe» til regattaledeslen at lasteskipet skulle forsøke å heise seilerne om bord fra redningsflåten. Begge seilerne er kledd i overlevningsdrakter og har det bra.

Redningsselskapet på Asorene har også sendt en patruljebåt til området. Den vil være fremme i ettermiddag.

Ledelsesskifte 

Trackingen viser også at Ultime «Prince De Bretagne» har problemer. Den enorme trimaranen har søkt havn av ujente årsaker på Asorene.

Overraskende har «Sodebo» overtatt ledelsen fra «Gitana17» som tapte på et strategisk valg på å legge seg lengre vest, en kurs Thomas Coville alt hadde valgt.

POSISJON: «Drekan Groupe» siste posisjon får den forsvant fra trackingen i natt.
POSISJON: «Drekan Groupe» siste posisjon får den forsvant fra trackingen i natt.