Drømmeteamet fungerte ikke helt etter oppskrift
Drømmeteamet fungerte ikke helt etter oppskrift

Drømmeteamet fungerte ikke helt etter oppskrift

«Team Drømmen», Siri Kamfjords jentelag, har en jobb å gjøre før manøvrene sitter som et skudd, men ellers gikk det bra i Færder´n syntes skipperen.

Publisert

– Vi er passe fornøyd, sier skipper Siri Kamfjord.

– Vi misset på noen seilskift og hadde en klønete runding med spinnaker ved Slemmestad. Til da hadde vi seilt fint nedover. Vi må få mer rutine og trene mer, sier hun.

– Det er ikke nok med en halv sesong i båten for å få alle rutiner på plass. Heldigvis har vi tre år på oss.

– Derimot var vi fornøyd med våre kursvalg, sier Kamfjord. - Vi holdt øst i Drøbaksundet og tjente på det. Fra Filtvet seilte vi rhumbline mot Gullholmen og deretter litt vest av rhumbline for å ta høyde for det forventede vindskiftet fra vest. Det fikk vi da vi var ved Bolærne og måtte derfor ta spinnakeren før Fulehuk der vi valgte å gå fremfor å ta kursen gjennom Bolærne. Det tror jeg vi tjente på, i hvert fall i forhold til Ludvig Daae som gikk på innsiden. Vi hadde både bra vind og medstrøm.

– På hjemveien satte vi spinnakeren igjen ved jernstaken vest for Store Færder. Vi registrerte max 20 knop på vindmåleren og hadde ingen problemer med å håndtere det. Det er rutinen det går på og derfor må vi trene mer, sier hun.

–Jeg er veldig fornøyd, sier baugmannen Sara Hagerup som i denne sammenhengen ikke har noe imot å være mann.

–Heller baugmann enn baugkvinne, sier hum og mener tittelen henspeiler mer til jobben hun gjør som seiler og derfor egentlig er kjønnsnøtral. - Dette er en problemstilling jeg ikke brenner etter å kaste meg inn i, sier Hagerup som også trivdes i rollen da hun var lukemann på Norsteam.

– For øvrig må jeg understreke den gode tonen i laget, selv om vi nok kan forbedre oss teknisk, sier småbarnsmor og arkitektstudenten Sara Hagerup som ellers er hekta på seiling.

Powered by Labrador CMS