IKKE KØ: Det var ikke akkurat kø for å kunne få delta i årets første shorthanded-regattaer, men regattaer ble det.

Forsiktig start på shorthanded-sesongen

36 seilere fordelt på to regattaer innledet shorthanded-sesongen 2022. Ranking-lederne styrket posisjonen sin ved å vinne sin klasse.

Publisert

Seilerne sto ikke akkurat i kø for å innlede shorthanded-sesongen, men regattaer i Stavanger og Drøbaksund ble det – henholdsvis Arsgrunnen Shorthanded og Isbryter’n. I Arsgrunnen Shorthanded arrangert av Seilforeningen 1928 startet 12 båter i tre klasser, til Drøbak hadde seks lag funnet veien til dens ene shorthanded-klasse.

Og nettopp i Drøbak skjedde det at Yngve og Asbjørn Lønmo fra Hurum vant sin klasse. De styrket derved sin allerede solide ledelse som de har på SEILmagasinet shorthanded-ranking. I Stavanger vant Thomas Robberstad sin klasse sammen med Bent Danielsen, og med det avanserte Thomas en plass på rankingen – fra 15. til 14. plass.

Litt lengre nede på listen har også Lars-Fredrik Moe Helgesen og Gina Lillemork Nilsen fra Drøbaksund tatt noen steg oppover etter at de ble nummer tre i Isbryter’n. Med det resultatet avanserte de fem plasser på rankinglisten og er nå henholdsvis nummer 34 og 38. Gina nærmer seg med det posisjonen til å være beste kvinne på rankingen. Foran seg har hun kun fire kvinnelige seilere.

Totalt sett bød helgens regattaer på små endinger på den lange rankinglisten som per i dag inneholder hele 871 seilere

Rankinglisten skulle denne helgen også hatt påfyll av seilere og poeng fra regattaen Hvaler Rundt, men shorthanded-klassen der inneholdt kun to båter. For at en oppsatt rankingregatta skal være tellende, må det delta minst seks båter.

Var deltagelsen litt laber denne første shorthanded-weekenden, ser flere ut til å våkne til live neste helg. Da går Oslofjorden Rundt i regi av Asker Seilforening, og i den regattaen teller shorthanded-klassen allerede 21 båter.

Det kan ennå bli flere – påmeldingsfristen utløper ved midnattstider tirsdag 10. mai.

SEILmagasinet shorthanded-ranking vil bli oppdatert etter neste helgs regatta. (Den er ikke oppdatert nå).