Dropper America´s Cup, går for Volvo

Den spanske America´s utfordereren Desafio Espanol trekker seg fra America´s Cup etter at sponsoren, Iberdrola har instruert laget om isteden å rette blikket mot neste Volvo Ocean Race.

Publisert

Beslutningen skyldes all uvissheten som idag er knyttet til de neste seilasene om America´s Cup. Desafio Espanol var sterkt involvert i disputten mellom Alinghi og Team BMW Oracle etter at foreningen bak teamet ikke ble akseptert som en bona fide «Challenger of Record» for de neste seilasene om America´s Cup. I 2007 nådde Desafio semifinalen i utfordrercupen Louis-Vuitton Cup.

At den statlige energileverandøren Iberdrola nå isteden stiller seg bak et Volvo Ocean Race prosjekt, er en seier for den linjen Knut Frostad nå har lagt seg på, og en konsekvens av at starten på Volvo Ocean Race for de neste tre seilasene er lagt til Alicante.

Det er interesant at Grant Daltons Team New Zealand også er på samme tanker. Dalton var før han ble sjef for Team New Zealand, med i syv jorden rundt regattaen, seks ganger Whitbread/Volvo samt The Race. Han har derfor i likhet med sin forgjenger Peter Blake sterke bånd til havseilas og vet hva han går til om også Team New Zealand blir å finne på startlinjen i Alicante i 2011.

 

Powered by Labrador CMS