Test fra arkivet: X-34 og Dufour 34

DUELL: Dansk mot fransk, X-34 mot Dehler 34

Racingduellen

Dufour 34 og X-34 er to skarpseilere i samme størrelse, men i forskjellige prisklasser. Mens franske Dufour koster 1,22 millioner kroner må du ut med 1,6 millioner kroner for danske X-34, som er hvassere enn sin franske konkurrent.

Høsten 2008 testet vi ni ulike båter i 34-fots størrelsen. testen delte vi i tre deler. Dette er delen med raske 34-fotere. Testen ble publisert over fire sider i Seilas 4-2009. Da hadde Dufour 34 blitt lansert i en oppgrardert utgave med en mer åpen cockpit. Vi hadde ett testlag på ni personer som fylte ut poengskjema. Ut fra poengene vant X-34 duellen. I dag er båtene ettertraktet på bruktmarkedet, og båtene hevder seg fremdeles under regattaer.

Dufour 34 er kjent for å være en velseilende cruiser-racer, men klarte ikke å holde følge med X-34 under vår test. En liten fokk på rull må nok ta hovedskylden for dette. Mens X-34 var utstyrt med regattaseil stilte Dufour til start med stand-ardseil under testen, som foregikk i vind fra to til ti sekundmeter på Hankø i fjor høst.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER