E4 har tatt teten igjen

Torben Grael og mannskapet på Ericsson 4 har ingen hensikter om å gi fra seg ledelsen i Volvo Ocean Race og har tatt ledelsen på etappen til Singapore

Publisert

Etter snart to døgns seilas og med båtene på god vei inn i den Bengalske bukt har Ericsson 4 tatt en ledelse på to nm over den som for øyeblikket er den tøffeste utfordrerern i sammendraget, Bouwe Bekkings Telefonica Blue. Også PUMA henger godt med og ligger bare én nm bak 2. plassen. Båtene seiler nå skarp bidevind for babords halser og seiler i 10-12 knops nordøst med en fart på 11-12 knop gjennom vannet.

Delta Lloyd i annet vær

Telefonica Black og Green Dragon sakker langsomt akterut, mens Team Russia og Ericsson 3 har tapt ytterligere terreng og nå ligger 21 og 24 nm bak teten. Enda værre er det for Delta Lloyd som seiler i et helt annet værsystem og har havnet mer enn 60 nm bak.

Snart blir det kryss

De neste 1000 nm til Sumatra er ventet å gi stabil nordøst som for første gang i regattaen vil vise båtenes bidevindsegenskaper. Her blir farten avgjørende idet det neppe er mulig å tjene på å foreta andre veivalg en konkurrentene.

Missfornøyd Ericsson 3

– Vi er ikke så raske i lett vind, og må forbedre oss raskt. Vi har heller ikke fulgt vår egen strategi og har dessverre kun to båter bak oss. Vi er ikke fornøyde i det hele tatt, skriver Mange Olsson på Ericsson 3. Nå ligger Ericsson nest sist.

Se intervjuer av Ericsson 3 seilerene, bla Aksel Magdahl og Eivind Melleby, før starten i Kochin.

Powered by Labrador CMS