Eilert Kamfjord vant også verdens nordligste shorthandedregatta
Eilert Kamfjord vant også verdens nordligste shorthandedregatta

Eilert Kamfjord vant også verdens nordligste shorthandedregatta

Sammen med Sverre Benjaminsen fra Tromsø satte vinneren av SEILmagasinet Shorthanded Ranking, Eilert Kamfjord, et solid punktum for årets shorthanded-sesong ved å vinne regattaen Hekkingen–Andenes – som er verdens nordligste shorthandedregatta.

Publisert

Syv båter startet – fem båter fullførte – i en regatta som, til tross for snill værmelding, ble en slitsom seilas med mange seilskift og perioder med vindstille. Nærmere ett døgn brukte de raskeste båtene på den 85 nautiske mil lange distansen.

Først i mål var First 40.7en SEES med Svein Morten Sørensen fra Tromsø og Karl Otto Book, Åsgårdstrand om bord, men det holdt ikke på korrigert tid mot den mindre Dufour 34en med lavere LYS-tall som Benjaminsen/Kamfjord seilte. Inn mellom dem kilte også Leif Pedersen og Valdemar Heggelund fra Senja Selforening seg.

Selv om seilasen var strevsom – og til tider frustrerende – ble den en stor opplevelse – ikke minst for de to «shorthanded-stjernene» fra sør; Eilert Kamfjord og Karl Otto Book.

– Sannsynligvis årets største seilopplevelse. Jeg kommer garantert tilbake neste år og vil anbefale regattaen for seilkolleger sørpå. Dette er sannsynligvis en av Norges mest spennende regattaer, sier Karl Otto Book til Tromsø Seilforenings hjemmeside.

Eilert Kamfjord er enig:

– Jeg kom hit for seilopplevelsen som har vært enorm. Naturen er brutal her nord. I forhold til rankingen hadde jeg ingen poeng å hente her. Jeg kommer svært gjerne tilbake, sier han

Du kan lese mer om regattaen på Tromsø Seilforenings hjemmeside.

Powered by Labrador CMS