Eivind Astrup leter etter ny klasse
Eivind Astrup leter etter ny klasse

Eivind Astrup leter etter ny klasse

Etter seks år med Farr 40-satsning i NORWEGIAN STEAM, har Eivind Astrup nå solgt båten og tatt et steg tilbake fra veldig aktiv seiling på høyt nivå. Nå venter ferieseiling – og så jakter han på en ny klasse han kan konkurrere i.

Publisert

Eivind Astrup er en av de få som har bidratt til å ta norske seilere ut på den internasjonale arenaen gjennom sitt Norwegian Steam-prosjekt. I seks år var han aktiv i Farr 40-klassen i både Middelhavet, USA og Australia.

OVER. Denne sommeren satt han sitt planlagte punktum for sin satsning etter at han hadde vært veldig sentral i å få klassen til norske og nordiske farvann.

– Selv med en så dyktig mann som Lasse (Berthelsen red.anm) til å drive det hele, er det krevende å reise rundt med ni mann og en 40 fots regattabåt, sier Eivind Astrup til SEILmagasinet.

Den siste NORWEGIAN STEAM, det har vært i alt tre stykker, ble solgt rett etter VM i København var over i år.

SAMHOLD. – Det finnes ikke noen bedre klasse enn Farr 40 og jeg har fått mange venner på regattabanen. Neste sommer skal noen av eierne blant annet sykle Rallarveien, og vi har tidligere dratt på andre turer sammen. Det er ikke alle klasser som har et så godt samhold, så jeg utelukker ikke et comeback, sier Astrup.

Han har akkurat sagt nei til å være med videre på Melges 24en LEK, og nå leter han etter en ny klasse han kan seile i. 5.5mR er under vurdering, men ankepunktet til Astrup er at det ikke er en entypeklasse, mens det positive er aktivitetsnivået og at seilere som John Paltou og Odd Roar Lofterød er på vei inn i klassen. Men Astrup regner med å ta en ny beslutning i løpet av kort tid – for seiling må til.

– I fjor fikk jeg knapt brukt J/en min, og det skal jeg få tid til neste år. Og så skal jeg blant annet seile Watski Skagerrak TwoStar, forteller Eivind Astrup.