Test fra arkivet: Elan 37

Harmonisk fart og seilglede

Elan 37 er en usedvanlig velbalansert og harmonisk seilbåt som har atskillig seilglede å by sitt mannskap. Rask er den også, det har sommerens regattaer vist. Alle fasiliteter og kvaliteter under dekk fins, men markedet byr på båter med mer bovolum enn hva Elan 37 har. Men da får man kanskje ikke alltid den samme seilgleden…?

Publisert Sist oppdatert

Vi tar frem tester fra arkivet og gjør dem tilgjengelig på SEILmagasinet.no. Vi har gått 16 år tilbake og funnet en test av Elan 37. Testen ble skrevet og utført av Morten Jensen , og ble publisert i Seilmagasinet 9-2004. Elan 37 ble en stor suksess i Norge. Båten ble lansert på samme tidspunkt da shorhanded-seilingen eksploderte, og båten tapeserte resultatlistene.

Vi har ambisjoner om å hente frem en ny test hver uke, som vil ligge åpent for alle i syv dager. Videre vil den havne i vårt enorme digitale testarkiv.

To ting lot jeg meg imponere av da jeg seilte Elan 37 i 10–12 m/sek ute på den godt skjermete Drammensfjorden. Den gikk hvit i de heftigste nordarossene. Fordi vi først la ut med spinnaker sørover, kom det første «kicket» da vi passerte 10 knop på loggen – på flatt vann! Senere, da vi krysset tilbake med full ener, som definitivt var duk i meste laget, ble jeg imponert over hvor velbalansert båten er – selv når den krenger mye.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS