Endringens time er kommet

– Jeg synes barn bør slutte å seile Optimist som 13-åringer, vi må endre regattaformatet og vi må få inn nye klasser. Jan Steven Johannessen vet han banner i kjerka. Men han banner likevel.

Publisert Sist oppdatert

Seilsportsligaen viser vei

– Dette med seilsportsligaen synes jeg er kjempespennende. Det er korte baner nær land, det er enkelt for seilerne, du trenger ikke eie båt selv og du har det kjempegøy gjennom en hel helg. Jeg tror dette ligner på fremtidens regattaformat for andre klasser også. Det er imidlertid kjempedyrt for Norges Seilforbund og klubbene som deltar slik det er nå, men formatet er interessant. Det vil lære oss seiling der vi må ta kjappe beslutninger, og ikke bare de lange. Det er slik seiling som blir fremtidens OL-seiling. At seilsportsligaen også er blitt tatt godt imot av gamle seilere som er vant til å krysse i en time, er et signal til resten av seilNorge – også i miljøer som Optimist, Laser og alle de andre tradisjonelle klassene.

Han rister på hodet.

– De er altfor opptatt av å ha lange, rettferdige baner som skal gjøre at du kan hente deg inn dersom du får en dårlig start eller bommer på et vindskift. Det er ikke fremtidens seiling. Den er ikke sånn.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS