Sportssjefen i Norges Seilforbund

NACRA 15: Katamaranen Nacra 15 blir benyttet i World Sailings junior-VM og den vil få foiler. Det er også en båt Jan Steven Johannessen ønsker å tilby ungdom.
ENDRING: – Tiden er inne for å gjøre endringer i seilsporten – både nasjonalt og internasjonalt, og han tror endringsviljen nå er til stede.
WASZP: En jolle Jan Steven Johannessen ønsker velkommen til Norge, er Waszp, som er en foilende entypejolle utviklet med bakgrunn i Moth-klassen. Sånn sett kan man si at det er en moderne Europajolle, for også den hadde sitt utspring i Moth-klassen. ...
LASER: Laser er en morsom regattaklasse, men båten i seg selv er ikke morsom nok å seile til at ungdom drar ut og seiler med den – bare fordi det er så morsomt. Jan Steven Johannessen etterlyser klasser med større appell til ungdom.
29ER: Tomannsjolle-tilbudet er langt mer moderne enn enmannsjolle-tilbudet i Norge, og 29er-klassen er et godt alternativ for ungdom, mener Jan Steven Johannessen.
OPPLÆRING: Optimist er en fin opplæringsbåt, men barna seiler altfor lenge i båttypen. Unge seilere blir tilbudt for ensidig seiling frem til de er 15 år, mener Jan Steven Johannessen, som mener barna trenger et helt annet tilbud når de er i sin ...

Endringens time er kommet

– Jeg synes barn bør slutte å seile Optimist som 13-åringer, vi må endre regattaformatet og vi må få inn nye klasser. Jan Steven Johannessen vet han banner i kjerka. Men han banner likevel.

Publisert Sist oppdatert

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER