Ellison gir seg ikke

Golden Gate Yacht Club anker dommen til appellretten som ga Alinghi medhold i oppnevnelsen av primær-utfordrer til de neste seilasene om America´s Cup. Dermed gjør Ellison et nytt forsøk på å vinne pokalen han ikke greide å vinne på regattabanen gjennom rettsapparatet

Publisert

- Vi mener at primær-utfordrer (Challenger of Record) må være en genuin seilforening. Det kan ikke være en fabrikkert enhet som er satt opp av forsvareren med det for øye å gi denne alle fordelene, sier Tom Ehman som er talsmann for Golden Gate Yacht Club. Han mener at appellkomiteens  dom setter en absurd presedens, og at det faktum at dommen ikke var enstemmig (3-2), gir den tapende part en automatisk rett til å appellere. - Jeg tror vi har en utmerket sjanse til å vinne, sier han videre og ser fem til en endelig dom som kan få slutt på denne mer enn ett år gamle disputt som har gått sterkt ut over America´s Cups ry som verdens mest prestisjetunge trofé.

Pokalforsvarer Alinghi har følgende uttalelse:

Tidligere i denne uken har appellretten i New York Supreme Court dømt i favør av Societe Nautique de Geneve (SNG) ved å erklære Club Nautico Espanol de Vela (CNEV) som rettmessig Challenger of Record for de 33. seilaser om America's Cup og derved frata Golden Gate Yacht Club (GGYC) denne posisjonen.

Etter å ha kastet bort mer enn ett år i rettssalen har BMW Oracle gått til retten for andre gang for å tvinge gjennom sin strategi som eliminerer alle andre utfordrere fra å delta i America´s Cup.

Brad Butterworth, Alinghis skipper og fire ganger vinner av America´s Cup har denne kommentaren: - Jeg er skuffet over at BMW Oracle etter at retten har åpnet opp for en regatta med flere utfordrere, har besluttet å utsette den neste regattaen ytterligere og skape ny uforutsigbarhet for alle ved nye runder i rettsapparatet.

Powered by Labrador CMS