Ellison vil seile America's Cup i 90 fots katamaraner
Ellison vil seile America's Cup i 90 fots katamaraner

Ellison vil seile America's Cup i 90 fots katamaraner

I Kjølvannet av bråket rundt de neste America's Cup seilasene er det idag kommet frem at Larry Ellisons Golden Gate Yacht Club har krevd at den neste regattaen skal skje uten andre utfordrere og i 90 fots katamaraner. Han vil også at seilasen skal gå 4. juli.

Publisert

Mens sydafrikanske Team Shosholoza og Teamorigin fra England følger den spanske challenger of record og aksepterer protokollen som ble undertegnet med vilkårene for de 33 cupseilasene har Larry Ellisons Golden Gate Yacht Club søkt rettens vei etter at Société Nautique de Genève ikke aksepterte deres utfordring levert tidligere i måneden.

Nå viser det seg at utfordringen inneholder flere elementer som sveitserne umulig kan akseptere. Blant annet skal BMW Orace Racing kreve at de neste cupseilasene skal foregå i en 90 fots katamaran og at kun en seilas, avviklet på amerikanernes nasjonaldag 4. juli i 2008 skal avgjøre America´s Cups videre skjebne. En slik utfordring uten adgang for andre enn Ellisons team kan pokalforsvarerne ikke akseptere og formannen i Société Nautique de Genève Fred Meyer utrykker i en pressemelding idag at han håper Ellisons  menn vil ta til fornuften.

Det ryktes idag at Ernesto Bertarelli er inne i avgjørende forhandlinger med Valencia om å beholde America´s Cup seilasene i byene også for de neste seilasene og at en melding om en beslutning vil komme end av de første dagene.

Det ryktes også at Rolex er i ferd med å signere avtalen som gir dem retten til navnet på utfordrerregattaen som helt siden 1983 har hatt Louis Vuitton som hovesponsor.

Powered by Labrador CMS