VM: Hermann Tomasgaard kan vinne VM, sier treneren

Nå er det EM i Laser som gjelder

Et nytt EM med forhåpentlig norske seilere i hovedrollene starter i Porto i Portugal. Nå er det EM i Laser som gjelder med Hermann Tomasgaard, Line Flem Høst og Caroline Rosmo som aktører.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er like mye et VM-felt, som et EM-felt. Alle de beste er her, sier Hermann Tomasgaard om feltet på 164 Laser Standard-seilere som deltar i mesterskapet.

109 av dem skal seile om EM-tittelen, de 59 ikke-europeerne bidrar ellers til å heve kvaliteten på hele feltet. I jentenes Radial-klasse er det likedan. Av de totalt 124 Radial-seilerne er det 92 fra Europa og 32 som kommer utenifra. Line Flem Høst og Caroline Rosmo vil få nok av seilere å bryne seg på.

Både Hermann og Line kan være kapable til å være med å kjempe om en plass i medaljefinalen og å kjempe om medaljer.

Vil kjempe om medalje

– Ja, ambisjonen min er helt klart å være med å slåss om medaljer. Nå har det blitt mange 5. og 6. plasser i de siste EM-ene, så det hadde vært morsomt med en medalje, sier Hermann, som endte på 4. plass i den siste verdenscup-regattaen i Genova, og som har vært i medaljefinalen i de tre siste regattaene han har deltatt i.

Samme plassering som Hermann, fikk også Line Flem Høst i Laser Radial i Genova. Følger hun opp det resultatet, hører hun absolutt med blant favorittene i EM. Caroline Rosmo endte på en 46. plass i Genova og har ennå et stykke opp til toppsjiktet, men hun vil kunne være med å kjempe om å havne i gullfeltet etter at kvalifiseringsseilasene er unnagjort.

Oppsøkte mye vind

Etter Genova dro Hermann Tomasgaard til Gardasjøen sammen med treningspartneren Kaarle Tapper fra Finland og en gruppe svenske seilere med Jesper Stålheim i spissen.

– Vi dro dit med tanke på å få trening i å henge, og det fikk vi. Vi hadde godt med vind i de ukene vi var der, og den siste dagen hadde vi vindkast opp mot 40 knop. Det var friskt og det ble noen kullseilinger, forteller Hermann. 

Fra Gardasjøen dro de videre til Porto, der de har trent i en ukes tid før EM.

– Garda er jo en innsjø, men i Porto kan det bli store bølger, så vi ville ha noen dager på oss der til å trene under slike forhold også. Jeg liker godt å seile i mye bølger, og det har gått bra på treningen, forteller Hermann, som i dag seiler de første seilasene i EM i Porto.