EM for 29ere med stor norsk tropp

154 lag fra 17 nasjoner deltar når EM for 29ere smeller igang på grensen mellom Sveits og Italia idag. Åtte av den er norske.

Publisert

29er seilerne har sin base i Locarno, der Yacht Club Locarno er vert for regattaen. På grunn av det høye deltakerantallet er imidlertid selve regattaen flyttet til  Brissago noen kilometer lenger ned på Lake Maggiore. Regattaen må sies å være virkelig internasjonal ettersom innsjøen ligger på grensen mellom Sveits og Italia og deltakerne vil komme til å seile på begge sider av grensen.

Det har vært kraftig vind i området i den senere tiden og gårsdagen prøveseilaser måtte avlyses på grunn av for mye vind og tordenvær etter at det igår morges hadde vært vindstille. Den sveitsiske arrangøren legger stor vekt på at regattaen skal gjennomføres i trygge former og har etablert klare rutiner for redningsapparatet og sjekking av alle båtene etter endt regatta hver dag.

Kvalifiseringsseilasene starter idag og fortsetter imorgen. Deretter blir det tre dager med finaleseilaser før vinneren skal kåres 23. juli.

For mer informasjon og resultater

Den norske troppen består av følgende seilere:

Maia Agerup/Ragna Agerup NOR1587    

Amanda J. DiBiagio/Christiane Hovland NOR 1067    

Anders Hylen Klippenberg/Emil Mellbye NOR1892    

Astrid Hylen Klippenberg/Marthe Fjellstad NOR1609    

Håvard Toft Larsen/Lars Lied NOR1962    

Helene Naess/Ane Cecilie Gundersen NOR1606    

Eline Norum Snerlebakken/Linn Emelie Schaeffer NOR964    

Bror Føyen With/Ludvig Lilleby Johansson NOR1961

Anders Hylen Klippenberg og Emil Mellbye er ferske fra 5. plassen i ISAF jr VM, og bør regnes med blant favorittene her, men i regatta med mer enn 150 båter og store puljer blir seilingen annerledes enn i det begrensede feltet guttene seilte i under VM.

Powered by Labrador CMS